притисни ентер »

Во Визбегово отпочна со работа нова фабрика за воена опрема
Во Визбегово отпочна со работа нова фабрика за воена опрема

Во Визбегово отпочна со работа нова фабрика за воена опрема

Нова современа фабрика за производство на композитни производи наменети за армијата и полицијата во делот на балистичката заштита и безбедност – АТС Груп е отворена денеска во индустриската зона Визбегово кај Скопје. Станува збор за гринфилд инвестиција од три  милиони евра која за почеток овозможува вработување на 80 лица. Сопственикот на објектот

„АТС Груп“ инвестираше 3 милиони евра во нова фабрика за композитни производи за балистичка заштита и безбедност

„АТС Груп“ инвестираше 3 милиони евра во нова фабрика за композитни производи за балистичка заштита и безбедност

„АТС Груп“ денес свечено ја промовираше новата современа фабрика за производство на композитни производи наменети за опрема на армијата и полицијата во делот на балистичка заштита и безбедност. Се работи за „грин филд“ инвестиција во висина од над 3 милиони евра. Во компанијата работат 80 лица, а се планира бројот на вработени да се зголеми. Во фабриката

„АТС Груп“ инвестираше 3 милиони евра во нова фабрика за композитни производи за балистичка заштита и безбедност

„АТС Груп“ инвестираше 3 милиони евра во нова фабрика за композитни производи за балистичка заштита и безбедност

„АТС Груп“ денес свечено ја промовираше новата современа фабрика за производство на композитни производи наменети за опрема на армијата и полицијата во делот на балистичка заштита и безбедност. Се работи за „гринфилд“ инвестиција во висина од над 3 милиони евра. Во компанијата работат 80 лица, а се планира бројот на вработени да се зголеми. Во фабриката

„АТС Груп“ инвестираше 3 милиони евра во нова фабрика за композитни производи за балистичка заштита и безбедност

„АТС Груп“ инвестираше 3 милиони евра во нова фабрика за композитни производи за балистичка заштита и безбедност

„АТС Груп“ денес свечено ја промовираше новата современа фабрика за производство на композитни производи наменети за опрема на армијата и полицијата во делот на балистичка заштита и безбедност. Се работи за „грин филд“ инвестиција во висина од над 3 милиони евра. Во компанијата работат 80 лица, а се планира бројот на вработени да се зголеми. Во фабриката

Заев и Бектеши на отворањето на нова фабрика вредна три милиони евра

Заев и Бектеши на отворањето на нова фабрика вредна три милиони евра

На настанот присуствуваа и вицепремиерите Радмила Шекеринска, Бујар Османи, Оливер Спасовски и Садула Дураки. Премиерот Зоран Заев денеска присуствуваше на настан на кој се означи започнувањето со работа на новата фабрика на компанијата АТС ГРУП и заедно со министерот за економија, Крешник Бектеши со свои обраќања го поздравија отпочнувањето со работа

Отворени 80 вработувања во новата фабриката во Визбегово

Отворени 80 вработувања во новата фабриката во Визбегово

Панцири, шлемови, елеци…опрема за армијата и полицијата ќе произведува новата фабрика АТС ГРУП, во индустриската зона Визбегово. Станува збор за гринфилд инвестиција вредна 3 милиони евра. Компанијата има 80 вработени. На свеченото отворање присуствуваше премиерот Зоран Заев, како и голем број на владини претставници. Власта ветува и поголема поддршка

Нова фабрика во Визбегово вредна три милиони евра

Нова фабрика во Визбегово вредна три милиони евра

Станува збор за гринфилд инвестиција вредна 3 милиони евра. Компанијата има 80 вработени. На свеченото отворање присуствуваше премиерот Зоран Заев, како и голем број на владини претставници. Власта ветува и поголема поддршка на инвестициите. Во таа насока со измени во законот за финансиска поддршка на инвестициите, го зголеми опсегот на фирми кои можат

Отворена нова фабрика во Визбегово за композитни производи  за армијата и полицијата

Отворена нова фабрика во Визбегово за композитни производи за армијата и полицијата

Нова современа фабрика за производство на композитни производи наменети за армијата и полицијата во делот на балистичката заштита и безбедност – АТС Груп е отворена денеска во индустриската зона Визбегово кај Скопје. Станува збор за гринфилд инвестиција од три милиони евра која за почеток овозможува вработување на 80 лица. Сопственикот на објектот

Во Визбегово отворена фабрика за воена опрема, власта не прави ништо за подобрување на инфраструктурата

Во Визбегово отворена фабрика за воена опрема, власта не прави ништо за подобрување на инфраструктурата

 Шлемови и воена опрема наменети за армијата и полицијата ќе произведува новата фабрика за композитни производи – АТС Груп, сместена во индустриската зона Визбегово кај Скопје. Станува збор за гринфилд инвестиција од три милиони евра, која за почеток вработува 80 луѓе. Газдата кој долги години работел во странство, решил бизнисот да го продолжи во

Заев и Бектеши на почеток со работа на новата фабрика: Членството во НАТО отвора нови пазари

Заев и Бектеши на почеток со работа на новата фабрика: Членството во НАТО отвора нови пазари

Претседателот на Владата на Македонија, Зоран Заев денеска присуствуваше на настан на кој се означи започнувањето со работа на новата фабрика на компанијата АТС ГРУП и заедно со министерот за економија, Крешник Бектеши со свои обраќања го поздравија отпочнувањето со работа на новата фабрика. На настанот присуствуваа и вицепремиерите Радмила Шекеринска,