притисни ентер »

Општина Бутел ја одбележа 110-годишнината од раѓањето на Вапцаров
Општина Бутел ја одбележа 110-годишнината од раѓањето на Вапцаров

Општина Бутел ја одбележа 110-годишнината од раѓањето на Вапцаров

Градоначалникот Смилевски истакна дека е горд што личност како Вапцаров е патрон на Општина Бутел, чиј лик и дело „треба да го чествуваме, негуваме и никогаш да не го заборавиме". Општина Бутел денеска ја одбележа 110-тата годишнина од раѓањето на нејзиниот патрон, поетот и револуционер Никола Јонков Вапцаров. По тој повод градоначалникот на Бутел,

Цвеќе и песни за 110 роденден на Вапцаров во Општина Бутел

Цвеќе и песни за 110 роденден на Вапцаров во Општина Бутел

Денеска Општина Бутел го одбележа 110-от роденден на поетот и револуционер Никола Јонков Вапацаров. Градоначалникот Велимир Смилевски положи свежо цвеќе пред споменикот на поетот и револуционер, Никола Јонков Вапцаров, кој се наоѓа пред општинската зграда . Исто така, со свежо цвеќе почит му оддадоа и претставниците на основните училишта, на невладините

Цвеќе и песни за 110 роденден на Вапцаров во Општина Бутел

Цвеќе и песни за 110 роденден на Вапцаров во Општина Бутел

Денеска Општина Бутел го одбележа 110-от роденден на поетот и револуционер Никола Јонков Вапацаров. Грдаоначалникот Велимир Смилевски положи свежо цвеќе пред споменикот на поетот и револуционер, Никола Јонков Вапцаров, кој се наоѓа пред општинската зграда . Исто така, со свежо цвеќе почит му оддадоа и претставниците на основните училишта, на невладините

Општина Бутел со цвеќе и песни го одбележа 110 роденден на Вапцаров

Општина Бутел со цвеќе и песни го одбележа 110 роденден на Вапцаров

Општина Бутел денеска го одбележа 110-от роденден на поетот и револуционер Никола Јонков Вапацаров. Грдаоначалникот Велимир Смилевски положи свежо цвеќе пред споменикот на поетот и револуционер, Никола Јонков Вапцаров, кој се наоѓа пред општинската зграда. Исто така, со свежо цвеќе почит му оддадоа и претставниците на основните училишта, на невладините

Општина Бутел ја одбележа 110-годишнината од раѓањето на Вапцаров

Општина Бутел ја одбележа 110-годишнината од раѓањето на Вапцаров

Општина Бутел денеска ја одбележа 110-тата годишнина од раѓањето на нејзиниот патрон, поетот и револуционер Никола Јонков Вапацаров. По тој повод градоначалникот на Бутел, Велимир Смилевски, претставниците на општинските основни училишта и на невладини организации и бројни граѓани положија свежо цвеќе пред споменикот на Вапцаров, што се наоѓа пред

Општина Бутел ја одбележа 110-годишнината од раѓањето на Вапцаров

Општина Бутел ја одбележа 110-годишнината од раѓањето на Вапцаров

Скопје, 6 декември 2019 (МИА) – Општина Бутел денеска ја одбележа 110-тата годишнина од раѓањето на нејзиниот патрон, поетот и револуционер Никола Јонков Вапацаров. По тој повод градоначалникот на Бутел, Велимир Смилевски, претставниците на општинските основни училишта и на невладини организации и бројни граѓани положија свежо цвеќе пред споменикот

110 годишнина од раѓањето на Никола Вапцаров

110 годишнина од раѓањето на Никола Вапцаров

Со свечена академија учениците и вработените во општинското основно училиште „Никола Вапцаров“ ја одбележаа 110 годишнината од раѓањето на Никола Вапцаров. За значењето на овој ден зборуваше директорот Борис Иванов, а учениците изведоа богата програма. ⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите

ОУ „Никола Вапцаров“ одбележаа 110 ГОДИШНИНА од раѓањето на Вапцаров – ПРИРЕДИЈА богата програма!

ОУ „Никола Вапцаров“ одбележаа 110 ГОДИШНИНА од раѓањето на Вапцаров – ПРИРЕДИЈА богата програма!

Со свечена академија учениците и вработените во општинското основно училиште „Никола Вапцаров“ ја одбележаа 110 годишнината од раѓањето на Никола Вапцаров. За значењето на овој ден зборуваше директорот Борис Иванов, а учениците изведоа богата програма. The post ОУ „НИКОЛА ВАПЦАРОВ“ ОДБЕЛЕЖАА 110 ГОДИШНИНА ОД РАЃАЊЕТО НА ВАПЦАРОВ – ПРИРЕДИЈА БОГАТА

Општина Бутел ја одбележа 110-годишнината од раѓањето на Вапцаров

Општина Бутел ја одбележа 110-годишнината од раѓањето на Вапцаров

Општина Бутел денеска ја одбележа 110-тата годишнина од раѓањето на нејзиниот патрон, поетот и револуционер Никола Јонков Вапацаров. Скопје, 6 декември 2019 (МИА) – Општина Бутел денеска ја одбележа 110-тата годишнина од раѓањето на нејзиниот патрон, поетот и револуционер Никола Јонков Вапацаров. По тој повод градоначалникот на Бутел, Велимир Смилевски,

Чествување за Никола Јонков Вапцаров во општина Бутел

Чествување за Никола Јонков Вапцаров во општина Бутел

Манифестација Чествување за Никола Јонков Вапцаров по повод неговиот 110 роденден ќе се одржи денеска во општина Бутел. Градоначалникот на општина Бутел Велимир Смилевски ќе положи цвеќе пред споменикот на поетот и револуционер, Никола Јонков Вапцаров. Потоа, во големата сала на Општината, ќе се одржи пригодна свеченост, на која пред присутните ќе