притисни ентер »

Уметноста е магична терапија за децата со попреченост – заврши проектот „Уметност за сите“
Уметноста е магична терапија за децата со попреченост – заврши проектот „Уметност за сите“

Уметноста е магична терапија за децата со попреченост – заврши проектот „Уметност за сите“

По изложбите „Од мој агол“, „Дај му форма на животот“ и „Пролет, лето, есен, зима… и повторно пролет“, што се реализираа во 2018 и 2019, Националната галерија на Северна Македонија денеска ја претстави изложбата „Јас и ти, едно сме“. Изложбата во Чифте амам е последна од ликовно-едукативниот проект „Уметност за сите“, финансиран од холандската амбасада,

Изложба од деца со попречености – последна од проектот „Уметност за сите“

Изложба од деца со попречености – последна од проектот „Уметност за сите“

Деца со различни видови попреченост во изминатите две години беа вклучени во проектот „Уметност за сите“ – најголем од областа на едукацијата што досега го организирала Националната галерија. Тој беше заокружен денеска во Чифте амам со изложба на дела од последната, четврта работилница од проектот – насловена „Јас и ти, едно сме“, на која беа претставени

УЧЕНИЦИТЕ со посебни потреби добија глас со Арт-терапијата, заврши проектот „Уметност за сите“

УЧЕНИЦИТЕ со посебни потреби добија глас со Арт-терапијата, заврши проектот „Уметност за сите“

Декорирани чаши, обоени чадори и уметнички дела во повеќе техники се дел од изложбата „Јас и ти, едно сме“, последната изложба од двегодишниот ликовно-едукативен проект „Уметност за сите“, која беше отворена денес во Чифте амам . Станува збор за проект на Националната галерија на Северна Македонија (НГСМ), со пари од програмата МАТРА на Холандската

Изложба од деца со попречености – последна од проектот „Уметност за сите”

Изложба од деца со попречености – последна од проектот „Уметност за сите”

Деца со различни видови попреченост во изминатите две години беа вклучени во проектот „Уметност за сите” – најголем од областа на едукацијата што досега го организирала Националната галерија. Тој беше заокружен денеска во Чифте амам со изложба на дела од последната, четврта работилница од проектот – насловена „Јас и ти, едно сме”, на која беа претставени

Изложба од деца со попречености - последна од проектот „Уметност за сите“

Изложба од деца со попречености - последна од проектот „Уметност за сите“

Деца со различни видови попреченост во изминатите две години беа вклучени во проектот „Уметност за сите“ – најголем од областа на едукацијата што досега го организирала Националната галерија. Тој беше заокружен денеска во Чифте амам со изложба на дела од последната, четврта работилница од проектот – насловена „Јас и ти, едно сме“, на која беа претставени

Изложба од деца со попречености – последна од проектот „Уметност за сите“

Изложба од деца со попречености – последна од проектот „Уметност за сите“

Деца со различни видови попреченост во изминатите две години беа вклучени во проектот „Уметност за сите“ – најголем од областа на едукацијата што досега го организирала Националната галерија. Тој беше заокружен денеска во Чифте амам со изложба на дела од последната, четврта работилница од проектот - насловена „Јас и ти, едно сме“, на која беа претставени

Изложба „Јас и ти, едно сме“ во „Чифте-амам“

Изложба „Јас и ти, едно сме“ во „Чифте-амам“

Изложбата насловена „Јас и ти, едно сме“, која е дел од познатиот ликовно- едукативен проект „Уметност за сите“ на Националната галерија на Македонија, ќе биде отворена денеска, во „Чифте-амам“, во 12 часот, по повод Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби. Станува збор за досега најголемиот едукативен проект на галеријата во доменот на едукативниот

Финале на ликовно-едукативниот проект „Уметност за сите“ со изложбата „Јас и ти, едно сме“

Финале на ликовно-едукативниот проект „Уметност за сите“ со изложбата „Јас и ти, едно сме“

„Јас и ти, едно сме“ е насловена изложбата која ќе се отвори денеска во 12 часот во НГСМ – Чифте амам. Станува збор за последната изложба од ликовно- едукативниот проект „Уметност за сите“ на Националната галерија на Северна Македонија. Во проектот се реализираа голем број работилници кои анимираа учесници-деца со различен спектар на попреченост, различна

Завршува едукативниот проект „Уметност за сите“ на Националната галерија

Завршува едукативниот проект „Уметност за сите“ на Националната галерија

Националната галерија денеска напладне во Чифте амам ќе ја отвори изложбата „Јас и ти, едно сме“ – последна од едукативниот проект „Уметност за сите“ кој беше финасиран во рамки на програмата МАТРА на Амбасадата на Холандија. Во рамки на проектот, од 2017 до 2019 година беа реализирани четири работилници („Од мој агол“, „Дај му форма на животот“, „Пролет,