притисни ентер »

Зошто жените со години остануваат во врска со насилник?
Зошто жените со години остануваат во врска со насилник?

Зошто жените со години остануваат во врска со насилник?

Никогаш не треба да ја осудувате жртвата на семејно насилство што не си заминала од насилникот. Насилниците се големи манипулатори кои на своите жртви им го „перат мозокот“, па прават што сакаат со нив. Прашањето што скоро секоја жена, жртва на насилство го слуша е „Зошто и понатаму си со него?“ Другите луѓе тоа не го разбираат, а ни самите жртви не

Зошто жените со години остануваат во врска со насилник?

Зошто жените со години остануваат во врска со насилник?

Никогаш не треба да ја осудувате жртвата на семејно насилство што не си заминала од насилникот. Насилниците се големи манипулатори кои на своите жртви им го „перат мозокот“, па прават што сакаат со нив. Прашањето што скоро секоја жена, жртва на насилство го слуша е „Зошто и понатаму си со него?“ Другите луѓе тоа не го разбираат, а ни самите жртви не