притисни ентер »

Доколку го консумирате ова, ќе создадете моќен имунитет: Зајакнете го организмот со помош на една намирница
Доколку го консумирате ова, ќе создадете моќен имунитет: Зајакнете го организмот со помош на една намирница

Доколку го консумирате ова, ќе создадете моќен имунитет: Зајакнете го организмот со помош на една намирница

Оваа намирница е одлична за здравјето на цревата, кои се извор на нашиот имунитет, го поттикнува метаболизмот и содржи железо, цинк, селен и витамин Б. Пченицата е исфрлена од некои диети како што е на пример палео диетата, а не смеат да ја консумираат ни лица кои се чувствителни на глутен. Но, пченицата е многу застапена во медитеранската исхрана