притисни ентер »

Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија
Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија

Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија

Извршниот директор на Tesla, Илон Маск на неговиот германски тим му дал уште шест месеци време за започнување со производство во новата фабрика во близина на Берлин, првата гигафабрика во Европа, пишува германскиот неделник Automobilwoche, повикувајќи се на извори од компанијата. Портпаролката на Tesla одбива да го коментира извештајот, повикувајќи

Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија

Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија

Извршниот директор на Tesla, Илон Маск на неговиот германски тим му дал уште шест месеци време за започнување со производство во новата фабрика во близина на Берлин, првата гигафабрика во… Текстот Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија е превземен од USB.mk . The post Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија appeared first

Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија

Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија

Извршниот директор на Tesla, Илон Маск на неговиот германски тим му дал уште шест месеци време за започнување со производство во новата фабрика во близина на Берлин, првата гигафабрика во Европа, пишува германскиот неделник Automobilwoche, повикувајќи се на извори од компанијата. Портпаролката на Tesla одбива да го коментира извештајот, повикувајќи

Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија

Tesla го одложи отворањето на фабриката во Германија

Портпаролката на Tesla одбива да го коментира извештајот, повикувајќи се на минатомесечното официјално соопштение на производителот на автомобили, според кое производството на локалитетот Груенхајд ќе започне кон крајот на 2021 година. Првично, Tesla планираше да започне со производство на 1 јули 2021 година, но бирократијата и плановите за изградба