притисни ентер »

Ф1 НЕ СЕ ПРЕДАВА: Можеме да започнеме и во октомври
Ф1 НЕ СЕ ПРЕДАВА: Можеме да започнеме и во октомври

Ф1 НЕ СЕ ПРЕДАВА: Можеме да започнеме и во октомври

Формула 1 би можела да го одржи светскиот шампионат оваа година дури и ако сезоната не може да започне до октомври, вели извршниот директор Рос Браун. Браун вели дека Ф1 гледа на трките зад затворени врати како начин за започнување на сезоната откако кризата со коронавирусот постепено ќе се намалува. Ф1 мора да најде простор з аорганизација на најмалку

Ф1 НЕ СЕ ПРЕДАВА: Можеме да започнеме и во октомври

Ф1 НЕ СЕ ПРЕДАВА: Можеме да започнеме и во октомври

Формула 1 би можела да го одржи светскиот шампионат оваа година дури и ако сезоната не може да започне до октомври, вели извршниот директор Рос Браун. Браун вели дека Ф1 гледа на трките зад затворени врати како начин за започнување на сезоната откако кризата со коронавирусот постепено ќе се намалува. Ф1 мора да најде простор з аорганизација на најмалку

Ф1 ќе започне во јули, без публика

Ф1 ќе започне во јули, без публика

Извршниот директор на Формула 1 Рос Брон рекол дека сезоната би можела да започне во јули, но без присуство на гледачи. „Доколку стартуваме во јули би можеле да имаме 19 трки во сезоната. Секако дека тоа не би било лесно. Три трки, па слободен викенд, три трки и повторно слободен викенд. Ги разгледуваме сите можности“, рекол Брон. Тој дополнил дека

Ф1 ќе започне во јули, без публика

Ф1 ќе започне во јули, без публика

Извршниот директор на Формула 1 Рос Брон рекол дека сезоната би можела да започне во јули, но без присуство на гледачи. „Доколку стартуваме во јули би можеле да имаме 19 трки во сезоната. Секако дека тоа не би било лесно. Три трки, па слободен викенд, три трки и повторно слободен викенд. Ги разгледуваме сите можности“, рекол Брон. Тој дополнил дека

Ф1 сезоната може да почне во јули и да трае до јануари 2021

Ф1 сезоната може да почне во јули и да трае до јануари 2021

Вообичаено е сезоната во Ф1 да се вози во тековната година, но поради корнавирусот оваа можно е да биде поинаква. Се уште нема извозено ниту една трка, последната што е откажана е трката во Канада, што беше планирано да се вози на 14 јуни. Но, од Ф1 се уште работат на плановите кога би можело првенството да почне и до кога би траело. Сега новата прогноза

Ф1 НЕ СЕ ПРЕДАВА: Можеме да започнеме и во октомври

Ф1 НЕ СЕ ПРЕДАВА: Можеме да започнеме и во октомври

Формула 1 би можела да го одржи светскиот шампионат оваа година дури и ако сезоната не може да започне до октомври, вели извршниот директор Рос Браун. Браун вели дека Ф1 гледа на трките зад затворени врати како начин за започнување на сезоната откако кризата со коронавирусот постепено ќе се намалува. Ф1 мора да најде простор з аорганизација на најмалку

Рос Браун: Ако ја започнеме сезоната во јули, ќе имаме време да поминеме 18-19 трки

Рос Браун: Ако ја започнеме сезоната во јули, ќе имаме време да поминеме 18-19 трки

Спортскиот директор во Формула 1, Рос Браун верува дека целосна сезона во 2020 година е можна, и покрај многуте откажувања и одложувања на трки пандемијата на коронавирус. – Според наше мислење, опцијата со почетокот на сезоната во Европа е најприфатлива,. Најверојатно, почетокот на сезоната ќе се одржи без гледачи. Можеме да создадеме затворено опкружување

Рос Браун: Ако ја започнеме сезоната во јули, ќе имаме време да поминеме 18-19 трки

Рос Браун: Ако ја започнеме сезоната во јули, ќе имаме време да поминеме 18-19 трки

Спортскиот директор во Формула 1, Рос Браун верува дека целосна сезона во 2020 година е можна, и покрај многуте откажувања и одложувања на трки пандемијата на коронавирус. – Според наше мислење, опцијата со почетокот на сезоната во Европа е најприфатлива,. Најверојатно, почетокот на сезоната ќе се одржи без гледачи. Можеме да создадеме затворено опкружување

Рос Браун: Ако ја започнеме сезоната во јули, ќе имаме време да поминеме 18-19 трки

Рос Браун: Ако ја започнеме сезоната во јули, ќе имаме време да поминеме 18-19 трки

Спортскиот директор во Формула 1, Рос Браун верува дека целосна сезона во 2020 година е можна, и покрај многуте откажувања и одложувања на трки пандемијата на коронавирус. – Според наше мислење, опцијата со почетокот на сезоната во Европа е најприфатлива,. Најверојатно, почетокот на сезоната ќе се одржи без гледачи. Можеме да создадеме затворено опкружување

Браун: Ако ја започнеме сезоната во јули, ќе имаме време да поминеме 18-19 трки

Браун: Ако ја започнеме сезоната во јули, ќе имаме време да поминеме 18-19 трки

Спортскиот директор во Формула 1, Рос Браун верува дека целосна сезона во 2020 година е можна, и покрај многуте откажувања и одложувања на трки пандемијата на коронавирус. – Според наше мислење, опцијата со почетокот на сезоната во Европа е најприфатлива,. Најверојатно, почетокот на сезоната ќе се одржи без гледачи. Можеме да создадеме затворено опкружување