притисни ентер »

Анѓушев: Сега треба економијата да ја одржиме во живот, а после да ја лекуваме

Анѓушев: Сега треба економијата да ја одржиме во живот, а после да ја лекуваме

Економијата сега треба да ја одржиме жива, па после кризата да ја лекуваме, смета довчерашниот вицепремиер за економски прашања Кочо Анѓушев. -Исто како и пациентите, ние прво треба да ги одржиме живи, а нема да останат значи неповредени, ќе бидат секако повредени… И економијата ќе биде повредена, но да може после тоа да закрепне и да се лекува, бидејќи

Анѓушев: Парите ќе станат многу важен ресурс во светот, секако не поважен од здравјето на луѓето

Анѓушев: Парите ќе станат многу важен ресурс во светот, секако не поважен од здравјето на луѓето

Екс вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев во вечерашното вклучување во „КликПлус“ на ТВ 21 изјави дека во ситуација на пандемија од коронавирусот „важно е да се одржи во жива состојба економијата, за да потоа биде лекувана“. -Парите ќе станат многу важен ресурс во светот, секако не поважен од здравјето на луѓето. Првин треба да им честитаме

Анѓушев предупредува на буџетска дупка од две милијарди евра за плати

Анѓушев предупредува на буџетска дупка од две милијарди евра за плати

Поранешниот вицепремиер за економски прашања Кочо Анѓушев во врска со предложените мерки од страна на поранешниот премиер Зоран Заев за кастрење на платите на јавната дминистрација, истакна дека во Буџетот за годинава ќе недостигаат две милијарди евра. „Вистинското прашање не е дали ќе се кратат платите или не, туку дали ќе можат да се поделат, затоа

Анѓушев: Доколку не се преземат итни мерки прашање е дали државата воопшто ќе има пари во буџетот за да исплати плати

Анѓушев: Доколку не се преземат итни мерки прашање е дали државата воопшто ќе има пари во буџетот за да исплати плати

Економијата сега треба да ја одржиме жива, па после кризата да ја лекуваме, смета довчерашниот вицепремиер за економски прашања Кочо Анѓушев. Поранешниот вицепремиерот за економија во Владата на Зоран Заев, Кочо Анѓушев во гостување за ТВ 21 истакна дека од 3,7 милијарди евра, како што е проектиран годинашниов буџет, од корона кризата, на државата

Анѓушев: Ако не обезбедиме кредити ќе нема ни за плати

Анѓушев: Ако не обезбедиме кредити ќе нема ни за плати

Поранешниот вицепремиер за економски прашања Кочо Анѓушев вечерва за гостувањето во ТВ 21 рече дека од 3,7 милијарди евра како што е проектиран годинашниов буџет, од кризата од корона вирусот, на државата ќе и фалат дури 2 милијарди евра . Тој вели дека излезот од ваквата состојба е што побрзо државата како и сите држави во светот, да земе кредити

Анѓушев: Економијата треба да се додржи жива, за потоа да се лекува

Анѓушев: Економијата треба да се додржи жива, за потоа да се лекува

-Јас по 3. јануари откако се повлеков од функцијата оставив владата да си ја работи својата работа. Денес зборувам од позиција на стопанственик, тоа што го работам долго време. Сите не изненади ситуацијата со корона вирусот, рече поранешниот вицепремиер за економски прашања Кочо Анѓушев во вечерашното вклучување во „КликПлус“ на ТВ 21. -Парите ќе станат

Анѓушев: Ценам дека е добра мерката за исплата на минимална плата

Анѓушев: Ценам дека е добра мерката за исплата на минимална плата

-Државата побргу да се задолжи додека сеуште има ресурси во светот, бидејќи сите ќе имаат потреба од средства и истите нема да бидат расположливи така лесто, рече поранешниот вицепремиер за економски прашања Кочо Анѓушев во вечерашното вклучување во „КликПлус“ на ТВ 21. Освен задолжувањето Анѓушев порача дека транспорните коридори мора да функционираат