притисни ентер »

Перт ќе гради јавен тоалет за 278.000 долари за потребите на инстаграмџиите
Перт ќе гради јавен тоалет за 278.000 долари за потребите на инстаграмџиите

Перт ќе гради јавен тоалет за 278.000 долари за потребите на инстаграмџиите

Најфотографираната туристичка атракција во Перт (Австралија) не е споменик, уметничко дело или локалитет заштитен од УНЕСКО. Тоа е светлосина дрвена куќарка, што локалните жители не ја ни забележуваат. Но, благодарение на Инстаграм, оваа барака за бродови стана главна локална вест, затоа што Перт ќе потроши стотици илјади долари за инсталирање на јавен