притисни ентер »

Мвр ќе вработува 600 полицајци
Мвр ќе вработува 600 полицајци

Мвр ќе вработува 600 полицајци

Министерството за внатрешни работи денеска објави оглас за вработување на 600 нови полицајци. Според огласот најмногу полицајци – 150 ќе се вработат во Скопје, 70 во Охрид, 50 во Струмица, 20 во Велес и по 10 во Битола, Тетово, Штип и Куманово. Предвидено е 270 полицајци да се вработат и во регионалните центри за гранични работи. „Кандидатите треба

МВР објави оглас за вработување на 600 полицајци

МВР објави оглас за вработување на 600 полицајци

Врз основа на член 79 став 1 од Законот за внатрешни работи („Службен весник“ бр. 42/2014, 116/2014, 33/2015, 5/2016, 120/2016, 127/2016, 142/2016, 190/2016 и 21/2018) и член 97 став 1 од Законот за полиција („Службен весник на РМ” бр. 114/2006, 6/2009, 145/2012, 41/2014, 33/2015, 31/2016, 106/2016, 120/2016, 21/2018 и 64/2018), а во врска со одредбите

МВР ќе вработи 600 полицајци

МВР ќе вработи 600 полицајци

Министерството за внатрешни работи денеска објави оглас за вработување на 600  полицајци. Најмногу полицајци – 150 ќе се вработат во Скопје, 70 во Охрид, 50 во Струмица, 20 во Велес и по 10 во Битола, Тетово, Штип и Куманово. Предвидено е 270 полицајци да се вработат и во регионалните центри за гранични работи. Рокот за доставување на пријавите е 15

Објавен оглас, МВР вработува 600 полицајци

Објавен оглас, МВР вработува 600 полицајци

Министерството за внатрешни работи објави оглас за вработување на 600 полицајци. Како што се наведува во огласот се бараат полицајци за секторите за внатрешни работи во Скопје, Струмица, Охрид, Битола, Тетово, Велес, Штип и Куманово како и за Регионалните центри за гранични работи, Север, Запад, Југ и Исток. Кандидатите треба да ги исполнуваат следните

МВР објави оглас за вработување на 600 полицајци

МВР објави оглас за вработување на 600 полицајци

Министерството за внатрешни работи денеска објави оглас за вработување на 600 полицајци во повеќе сектори низ Македонија. Во огласот се наведени потребните услови за да може некој да конкурира. Меѓу другото, потребно е најмалку средно образование, добро познавање на македонскиот јазик, одредена височина за жени и за мажи и посебни психо-физички способности

Сите детали: МВР вработува 600 полицајци во Скопје, Струмица, Охрид, Тетово, Битола…

Сите детали: МВР вработува 600 полицајци во Скопје, Струмица, Охрид, Тетово, Битола…

Министерството за внатрешни работи објави оглас за вработување на 600 извршители на работно место „полицаец“ за работа во Министерството за внатрешни работи, и тоа: -во Сектор за внатрешни работи Скопје, 150 извршители -во Сектор за внатрешни работи Струмица, 50 извршители -во Сектор за внатрешни работи Охрид, 70 извршители -во Сектор за внатрешни

МВР објави оглас за 600 полицајци

МВР објави оглас за 600 полицајци

Министерството за внатрешни работи објави оглас за вработување на 600 полицајци. На огласот се бараат полицајци за секторите за внатрешни работи во Скопје, Струмица, Охрид, Битола, Тетово, Велес, Штип и Куманово како и за Регионалните центри за гранични работи – Север, Запад, Југ и Исток. Кандидатите треба да ги исполнуваат следните општи услови: да

МВР објави оглас за 600 полицајци

МВР објави оглас за 600 полицајци

Министерството за внатрешни работи објави оглас за вработување на 600 полицајци. На огласот се бараат полицајци за секторите за внатрешни работи во Скопје, Струмица, Охрид, Битола, Тетово, Велес, Штип и Куманово како и за Регионалните центри за гранични работи – Север, Запад, Југ и Исток. Кандидатите треба да ги исполнуваат следните општи услови: да

МВР објави оглас за 600 полицајци

МВР објави оглас за 600 полицајци

Министерството за внатрешни работи објави оглас за вработување на 600 полицајци. На огласот се бараат полицајци за секторите за внатрешни работи во Скопје, Струмица, Охрид, Битола, Тетово, Велес, Штип и Куманово како и за Регионалните центри за гранични работи – Север, Запад, Југ и Исток. Кандидатите треба да ги исполнуваат следните општи услови: да

МВР објави оглас за вработување на 600 полицајци во осум градови и четирите Регионални центри за гранични работи

МВР објави оглас за вработување на 600 полицајци во осум градови и четирите Регионални центри за гранични работи

Министерството за внатрешни работи објави оглас за вработување на 600 нови полицајци во 8 градови во земјава и тоа: Скопје, Куманово, Струмица, Охрид, Штип, Битола, Тетово, Велес, како и за Регионалните центри за гранични работи – Север, Запад, Југ и Исток. Во Регионалниот центар за гранични работи Југ, предвидено е да се вработат 50 нови извршители