притисни ентер »

Колачиња копчиња
Колачиња копчиња

Колачиња копчиња

Од сите состојки се замесува хомогено мазно тесто. Се откинуваат мали парлиња и се формираат топчиња. Се ставаат на намрсен плех и со прстот се прави дупче. Се печи на 150 С-15мин. Кога ќе се извадат колачињата се става со мало лажиче џем од кајсии. Потоа се шприцаат со растопено чоколадо.На здравје!!!