притисни ентер »

Sony Xperia XA3 ќе има 21:9 дисплеј без notch
Sony Xperia XA3 ќе има 21:9 дисплеј без notch

Sony Xperia XA3 ќе има 21:9 дисплеј без notch

Долгиот 18:9 однос на страници стана вообичаен откако индистријата на телефони се префрли на стилот со засеци (notch) во екраните. Некои компании имплементираа и уште подолги 18.5:9 и 19:9 варијанти, а Sony сега подготвува 21:9 формат на екранот за претстојниот смартфон Xperia XA3. Одредени рендери на претстојниот телефон на Sony покажуваат значително

Sony Xperia XA3 ќе има 21:9 дисплеј без notch

Sony Xperia XA3 ќе има 21:9 дисплеј без notch

Долгиот 18:9 однос на страници стана вообичаен откако индистријата на телефони се префрли на стилот со засеци (notch) во екраните. Некои компании имплементираа и уште подолги 18.5:9 и 19:9 варијанти, а Sony сега подготвува 21:9 формат на екранот за претстојниот смартфон Xperia XA3. Одредени рендери на претстојниот телефон на Sony покажуваат значително