притисни ентер »

Аспиринот не ги подобрува шансите за преживување кај хоспитализирани со COVID-19
Аспиринот не ги подобрува шансите за преживување кај хоспитализирани со COVID-19

Аспиринот не ги подобрува шансите за преживување кај хоспитализирани со COVID-19

Аспиринот не ги подобрува шансите за преживување кај пациентите примени во болница со COVID-19, покажа најново британско истражување. Кај пациентите со ковид претходно беше забележан поголем ризик од развој на згрутчувања на крвта во телото, особено во белите дробови. Помеѓу ноември минатата година и март 2021 година, беше спроведена голема студија

Потврдено: Аспиринот не помага на болните од Ковид-19

Потврдено: Аспиринот не помага на болните од Ковид-19

И покрај големиот број на пациенти вклучени во студијата, научниците не најдоа докази дека аспиринот ја намалува смртноста. Аспиринот не ги подобрува шансите за преживување на пациентите примени во болница поради инфекција со коронавирус, покажа британско истражување. Кај пациенти со Ковид-19, најпрвин забележан е поголем ризик од згрутчување на крвта

Аспиринот, сепак, не помага при лекувањето на Ковид-19

Аспиринот, сепак, не помага при лекувањето на Ковид-19

И покрај големиот број на пациенти вклучени во студијата, научниците не најдоа докази дека аспиринот ја намалува смртноста. Аспиринот не ги подобрува шансите за преживување на пациентите примени во болница поради инфекција со коронавирус, покажа британско истражување. Кај пациенти со КОВИД-19, најпрвин забележан е поголем ризик од згрутчување на крвта

Разочарувачки резултати: Аспиринот, сепак, не помага во третманот на пациенти заболени од КОВИД-19

Разочарувачки резултати: Аспиринот, сепак, не помага во третманот на пациенти заболени од КОВИД-19

И покрај големиот број на пациенти вклучени во студијата, научниците не најдоа докази дека аспиринот ја намалува смртноста. Аспиринот не ги подобрува шансите за преживување на пациентите примени во болница поради инфекција со коронавирус, покажа британско истражување. Кај пациенти со КОВИД-19, најпрвин забележан е поголем ризик од згрутчување на крвта