притисни ентер »

Како да ги научите децата да управуваат со парите?
Како да ги научите децата да управуваат со парите?

Како да ги научите децата да управуваат со парите?

Денес, неопходно е да се пренесат знаења за парите на нашите деца пред да дојде време кога треба сами да управуваат со нив. Родителите кои можат да си дозволат да им дадат на своите деца сè што им е потребно, ризикуваат да не ги научат како да се грижат за себе, вели Џанин Глиста, извршен директор на Biz Kid$. Секој тинејџер треба да научи како да

Како да одгледате финансиски писмени деца?

Како да одгледате финансиски писмени деца?

Денес, неопходно е да се пренесат знаења за парите на нашите деца пред да дојде време кога треба сами да управуваат со нив. Родителите кои можат да си дозволат да им дадат на своите деца сè што им е потребно, ризикуваат да не ги научат како да се грижат за себе, вели Џанин Глиста, извршен директор на Biz Kid$. Секој тинејџер треба да научи како да