притисни ентер »

Новите автомобили трошат до 39% повеќе од фабрички декларираното
Новите автомобили трошат до 39% повеќе од фабрички декларираното

Новите автомобили трошат до 39% повеќе од фабрички декларираното

Во просек, новите возила трошат 39% повеќе гориво отколку што е наведено од страна на производителот, а информациите се однесуваат на анализирани податоци од 2017 година. Студијата ја спровел Меѓународниот совет за чист транспорт (International Council on Clean Transportation – ICCT) , кој користел податоци за околу 1,3 милиони возила од осум европски