притисни ентер »

Имунитет на корона може да имаат и луѓе кои не се заразени, а се знае и зошто е така
Имунитет на корона може да имаат и луѓе кои не се заразени, а се знае и зошто е така

Имунитет на корона може да имаат и луѓе кои не се заразени, а се знае и зошто е така

Имунолошкиот систем на некои луѓе кои не биле изложени на коронавирус може да биде близу до патогенот, што може да ја намали сериозноста на болеста доколку такво лице добие ковид-19, според новата студија напишана од Си-Ен-Ен. Студијата беше објавена во научното списание „Nature“ во средата и покажа дека во примерок од 68 здрави возрасни во Германија

Имунитет на корона може да имаат и луѓе кои не се заразени, а се знае и зошто е така

Имунитет на корона може да имаат и луѓе кои не се заразени, а се знае и зошто е така

Имунолошкиот систем на некои луѓе кои не биле изложени на коронавирус може да биде близу до патогенот, што може да ја намали сериозноста на болеста доколку такво лице добие ковид-19, според новата студија напишана од Си-Ен-Ен. Студијата беше објавена во научното списание „Nature“ во средата и покажа дека во примерок од 68 здрави возрасни во Германија

Научниците открија кои луѓе имаат скриен имунитет на Ковид 19

Научниците открија кои луѓе имаат скриен имунитет на Ковид 19

Имунолошкиот систем на некои луѓе кои не биле изложени на вирусот на корона може да го препознае патогенот (САРС-СОВ-2), што значи дека ова лице би можело да има поблаги форми на болеста во случај на ковид 19, сугерираат новите истражувања. Студијата, објавена во списанието „Nature“, открила дека меѓу примероците на 68 здрави луѓе во Германија кои

Имунитет на корона може да имаат и луѓе кои не се заразени, еве од што зависи

Имунитет на корона може да имаат и луѓе кои не се заразени, еве од што зависи

Имунолошкиот систем на некои луѓе кои не биле изложени на коронавирус може да биде близу до патогенот, што може да ја намали сериозноста на болеста доколку такво лице добие ковид-19, според новата студија напишана од Си-Ен-Ен. Студијата беше објавена во научното списание „Nature“ во средата и покажа дека во примерок од 68 здрави возрасни во Германија

Истражувањата открија кои луѓе имаат скриен имунитет на Ковид 19

Истражувањата открија кои луѓе имаат скриен имунитет на Ковид 19

Имунолошкиот систем на некои луѓе кои не биле изложени на вирусот на корона може да го препознае патогенот (САРС-СОВ-2), што значи дека ова лице би можело да има поблаги форми на болеста во случај на ковид 19, сугерираат новите истражувања. Студијата, објавена во списанието „Nature“, открила дека меѓу примероците на 68 здрави луѓе во Германија кои

Научниците открија кои луѓе имаат скриен имунитет на Ковид 19

Научниците открија кои луѓе имаат скриен имунитет на Ковид 19

Имунолошкиот систем на некои луѓе кои не биле изложени на вирусот на корона може да го препознае патогенот (САРС-СОВ-2), што значи дека ова лице би можело да има поблаги форми на болеста во случај на ковид 19, сугерираат новите истражувања. Студијата, објавена во списанието „Nature“, открила дека меѓу примероците на 68 здрави луѓе во Германија кои

Научниците открија кои луѓе имаат скриен имунитет на Ковид 19

Научниците открија кои луѓе имаат скриен имунитет на Ковид 19

Имунолошкиот систем на некои луѓе кои не биле изложени на вирусот на корона може да го препознае патогенот (САРС-СОВ-2), што значи дека ова лице би можело да има поблаги форми на болеста во случај на ковид 19, сугерираат новите истражувања. Студијата, објавена во списанието „Nature“, открила дека меѓу примероците на 68 здрави луѓе во Германија кои

Научниците открија кои луѓе имаат скриен имунитет на Ковид 19: Тие се заштитени од коронавирусот

Научниците открија кои луѓе имаат скриен имунитет на Ковид 19: Тие се заштитени од коронавирусот

Имунолошкиот систем на некои луѓе кои не биле изложени на вирусот на корона може да го препознае патогенот (САРС-СОВ-2), што значи дека ова лице би можело да има поблаги форми на болеста во случај на ковидна болест, сугерираат новите истражувања. Студијата, објавена во списанието „Nature“, открила дека меѓу примероците на 68 здрави луѓе во Германија

Имунитет на коронавирусот откриен кај лица кои оздравеле од КОВИД-19 и САРС, но и меѓу оние кои никогаш не биле болни

Имунитет на коронавирусот откриен кај лица кои оздравеле од КОВИД-19 и САРС, но и меѓу оние кои никогаш не биле болни

Научниците претпоставуваат дека станува збор за последица од вкрстен реакциски имунитет, добиен со изложување на други коронавируси, како оние кои предизвикуваат настинка или моментално непознати животински коронавируси. Т- клетките, како и антителата, се составен дел од човековиот имунолошки одговор на вирусните инфекции поради нивната способност