притисни ентер »

Иванов: Љубиша Георгиевски се бореше за македонската кауза
Иванов: Љубиша Георгиевски се бореше за македонската кауза

Иванов: Љубиша Георгиевски се бореше за македонската кауза

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов испрати писмо со сочувство по повод смртта на режисерот, писател и политичар, Љубиша Георгиевски. Иванов во писмото вели дека ја примил веста за смртта со голема тага и дека Георгиевски се борел за македонската кауза останувајќи верен на своите вредности, ставови и убедувања. „Со смртта на Љубиша

Заев за смртта на Георгиевски: Неговите таленти се врежани во меморијата на Македонија

Заев за смртта на Георгиевски: Неговите таленти се врежани во меморијата на Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски. „Почитувано семејство Георгиевски, дозволете ми да изразам сочувство на вашето семејство за загубата на поранешниот претседател на Собранието на Република Македонија,

Иванов: Љубиша Георгиевски се бореше за македонската кауза

Иванов: Љубиша Георгиевски се бореше за македонската кауза

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов испрати писмо со сочувство по повод смртта на режисерот, писател и политичар, Љубиша Георгиевски. Иванов во писмото вели дека ја примил веста за смртта со голема тага и дека Георгиевски се борел за македонската кауза останувајќи верен на своите вредности, ставови и убедувања. „Со смртта на Љубиша

Заев за смртта на Георгиевски: Неговите таленти се врежани во меморијата на Македонија

Заев за смртта на Георгиевски: Неговите таленти се врежани во меморијата на Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски. „Почитувано семејство Георгиевски, дозволете ми да изразам сочувство на вашето семејство за загубата на поранешниот претседател на Собранието на Република Македонија,

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

,,Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски. Иако немам соодветни зборови кои можат да ја опишат големината на загубата, дозволете во овие тажни мигови да изразам најискрено и најдлабоко сочувство на неговото семејство и на целата македонска јавност. Со смртта на Љубиша Георгиевски загубивме голем

Иванов: Љубиша Георгиевски се бореше за македонската кауза

Иванов: Љубиша Георгиевски се бореше за македонската кауза

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов испрати писмо со сочувство по повод смртта на режисерот, писател и политичар, Љубиша Георгиевски. Иванов во писмото вели дека ја примил веста за смртта со голема тага и дека Георгиевски се борел за македонската кауза останувајќи верен на своите вредности, ставови и убедувања. „Со смртта на Љубиша

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. –Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски. Иако немам соодветни зборови кои можат да ја опишат големината на загубата, дозволете во овие тажни мигови да изразам најискрено и најдлабоко сочувство

Заев за смртта на Георгиевски: Неговите таленти се врежани во меморијата на Македонија

Заев за смртта на Георгиевски: Неговите таленти се врежани во меморијата на Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор Љубиша Георгиевски. „Почитувано семејство Георгиевски, дозволете ми да изразам сочувство на вашето семејство за загубата на поранешниот претседател на Собранието на Република Македонија,

Телеграма  со сочувство од премиерот Заев по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Телеграма со сочувство од премиерот Заев по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, истакнат дипломат и професор, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски. -Неговата страствена посветеност на целокупниот општествен развој на Република Македонија ја издигна неговата специфичност до неповторлива

Премиерот Заев испрати телеграма со сочувство за смртта на Љубиша Георгиевски

Премиерот Заев испрати телеграма со сочувство за смртта на Љубиша Георгиевски

Содржината од телеграмата ви ја пренесуваме во целост: Почитувано семејство Георгиевски, Дозволете ми да изразам сочувство на вашето семејство за загубата на поранешниот претседател на Собранието на Република Македонија, еден од најистакнатите македонски театарски и филмски режисери, истакнат дипломат и професор, Љубиша Георгиевски. Неговата страствена