притисни ентер »

Македонците кои студирале и живеат во странство ќе може да конкурираат за економски промотори

Македонците кои студирале и живеат во странство ќе може да конкурираат за економски промотори

Embedded video for Македонците кои студирале и живеат во странство ќе може да конкурираат за економски промотори Македонците  кои студирале и  живеат во странство ќе имаат можност да конкурираат на огласот за промотори во економските канцеларии за привлекување на инвеститори. Вицепремиерот Анѓушев посочи дека изборот на кадар ќе биде транспарентен,

Анѓушев: Младите иселени од земјава може да бидат економски промотори!

Анѓушев: Младите иселени од земјава може да бидат економски промотори!

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, Германија и Турција. Како што соопшти денеска вицепремиерот Кочо Анѓушев, непрецизирајќи кога точно ќе

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, Германија и Турција. Како што соопшти денеска вицепремиерот Кочо Анѓушев, непрецизирајќи кога точно ќе

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, Германија и Турција. Како што соопшти денеска вицепремиерот Кочо Анѓушев, непрецизирајќи кога точно ќе 

Економски промотори ќе се бара и меѓу младите иселеници

Економски промотори ќе се бара и меѓу младите иселеници

Како што соопшти денеска вицепремиерот Кочо Анѓушев, огласот за промоторите ќе биде јавен, транспарентен и ќе бара висок степен на едукација на кандидатите, посебно познавање странски јазици, пред се за подрачјето што ќе го покриваат. Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии

Владата уште не знае кога ќе ги отвара економските канцеларии

Владата уште не знае кога ќе ги отвара економските канцеларии

Владата се уште не знае кога ќе ги отвара долго најавуваните 3 економски канцеларии. Засега е познато дека тие ќе функционираат во Турција, Германија и САД, но не и колку ќе чини нивното функционирање. Иако Владата како опозиција ги критикуваше 33-те економски промотори кои во минатото носеа странски инвестиции, сега тврди дека на сличен принцип, со

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

И младите иселени од земјава ќе може да конкурираат за економски промотори

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, Германија и Турција. Како што соопшти денеска вицепремиерот Кочо Анѓушев, непрецизирајќи кога точно ќе

Владата повторно активира економски промотори

Владата повторно активира економски промотори

Младите иселеници ќе можат да конкурираат за економски промотори во земјава во трите канцеларии во светот коишто планира да ги отвори Владата. Вицепремиерот Кочо Анѓушев кажа дека сега по завршувањето на изборите, ќе се направат потребните законски измени со што ќе се овозможи отворање на три економски канцеларии во САД, Германија и Турција. Во нив

Економски промотори ќе се бараат и меѓу младите иселеници

Економски промотори ќе се бараат и меѓу младите иселеници

Младите иселени од земјава и школувани надвор може да бидат некои од потенцијалните економски промотори во трите канцеларии за привлекување странски инвестиции и промоција на македонските деловни можности што треба да бидат отворени наскоро во САД, Германија и Турција. Како што соопшти денеска вицепремиерот Кочо Анѓушев, непрецизирајќи кога точно ќе