притисни ентер »

Украсни лампиони (салата со риба)
Украсни лампиони (салата со риба)

Украсни лампиони (салата со риба)

Подготовка: 1. Скушата исчистете ја од коски и исечете ја на ситно. 2. Потоа сварете ги морковот, компирите, цвеклото и јајцата. Откако ќе се сварат, компирите цвеклото и морковот се рендаат и се додаваат кај рибата. Исто така изрендајте краставички и жолчките од јајцата. Белкитете оставете ги за украсување, како и по една рака од морковот и цвеклото