притисни ентер »

Изум на иднината: Биоразградлива пластика што се распаѓа на сонце и воздух
Изум на иднината: Биоразградлива пластика што се распаѓа на сонце и воздух

Изум на иднината: Биоразградлива пластика што се распаѓа на сонце и воздух

Научниците развија биоразградлива пластика што се распаѓа на сонце и воздух. Пластиката е голем проблем во светот, а на некои места е значајна причина за поплавување. Поради фактот што пластичните полимери не се распаѓаат лесно, овој вид на загадување може да ги „заглави“ реките. Ако пластиката стигне до морето, таа завршува во огромни лебдечки полиња

Нова биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух

Нова биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух

Научниците развија биоразградлива пластика која се распаѓа на сонце и на воздух. Пластиката е голем проблем во светот, а некаде и значајна причина за поплави. Со оглед на фактот дека… Текстот Нова биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух е превземен од USB.mk . The post Нова биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух appeared

Нова биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух

Нова биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух

Научниците развија биоразградлива пластика која се распаѓа на сонце и на воздух. Пластиката е голем проблем во светот, а некаде и значајна причина за поплави. Со оглед на фактот дека пластичните полимери не се разложуваат лесно, овој вид загадување може да ги „затне“ реките. Ако пластиката дојде до морето, таа завршува во огромни лебдечки полиња со

Нова биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух

Нова биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух

Научниците развија биоразградлива пластика која се распаѓа на сонце и на воздух. Пластиката е голем проблем во светот, а некаде и значајна причина за поплави. Со оглед на фактот дека пластичните полимери не се разложуваат лесно, овој вид загадување може да ги „затне“ реките. Ако пластиката дојде до морето, таа завршува во огромни лебдечки полиња со

Ноба биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух

Ноба биоразградлива пластика се распаѓа на сонце и на воздух

Научниците развија биоразградлива пластика која се распаѓа на сонце и на воздух. Пластиката е голем проблем во светот, а некаде и значајна причина за поплави. Со оглед на фактот дека пластичните полимери не се разложуваат лесно, овој вид загадување може да ги „затне“ реките. Ако пластиката дојде до морето, таа завршува во огромни лебдечки полиња со