притисни ентер »

„Девојчето со кибритчиња“ премиерно во Турски театар
„Девојчето со кибритчиња“ премиерно во Турски театар

„Девојчето со кибритчиња“ премиерно во Турски театар

Работена со сопствени средства, утре напладне, на 15 јануари, во Турски театар премиерно ќе биде изведена младинско-детската претстава „Девојчето со кибритчиња“ од Ханс Кристијан Андерсен во режија на Емине Халил чија идеја е да ги запознае најмладите со вистинската страна на животот. Годината во која го одбележува својот голем јубилеј - седум децении

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

Турски театар-Скопје утре напладне премиерно ќе ја изведе Андерсеновата приказна „Девојчето со кибритчиња“. Адаптирана е за деца и младинци и се фокусира на темата за сочувствителноста која е сè поретко присутна во општеството. Ова е прва режија на младата Емине Халил, која во 2015 година дипломирала актерска игра на турски јазик на Факултетот за драмски

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

Турски театар-Скопје утре напладне премиерно ќе ја изведе Андерсеновата приказна „Девојчето со кибритчиња“. Адаптирана е за деца и младинци и се фокусира на темата за сочувствителноста која е сè поретко присутна во општеството. Ова е прва режија на младата Емине Халил, која во 2015 година дипломирала актерска игра на турски јазик на Факултетот за драмски

На тема сочувствителност: „Девојчето со кибритчиња“ премиера на Турски театар

На тема сочувствителност: „Девојчето со кибритчиња“ премиера на Турски театар

„Девојчето со кибритчиња“ е насловот на новата претстава на Турски театар-Скопје, која премиерно ќе биде изведена денес (15 јануари) со почеток од 12 часот, на сцената на Театар Комедија. Андерсеновата приказна е адаптирана за деца и младинци и се фокусира на темата за сочувствителноста која е сè поретко присутна во општеството. Ова е прва режија на

„Девојчето со кибритчиња“ Утре премиерно во турски театар

„Девојчето со кибритчиња“ Утре премиерно во турски театар

Утре во 12 часот, во Турскиот театар (кој ја користи сцената на Театар Комедија) премиерно ќе се изведе претставата за деца „Девојчето со кибритчиња“, според текстот на Ханс Кристијан Андерсен. Режијата е на Емине Халил, дипломирана актерка која од скоро е вработена во Турскиот театар. Таа вели дека текстот е секогаш актуелен и дека претставата треба

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

Турски театар-Скопје утре напладне премиерно ќе ја изведе Андерсеновата приказна „Девојчето со кибритчиња“. Адаптирана е за деца и младинци и се фокусира на темата за сочувствителноста која е сè поретко присутна во општеството. Ова е прва режија на младата Емине Халил, која во 2015 година дипломирала актерска игра на турски јазик на Факултетот за драмски

Премиера на „Девојчето со кибритчиња“ во Турски театар

Премиера на „Девојчето со кибритчиња“ во Турски театар

Турски театар-Скопје утре напладне премиерно ќе ја изведе Андерсеновата приказна „Девојчето со кибритчиња“. Адаптирана е за деца и младинци и се фокусира на темата за сочувствителноста која е сè поретко присутна во општеството. Ова е прва режија на младата Емине Халил, која во 2015 година дипломирала актерска игра на турски јазик на Факултетот за драмски

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

„Турски театар-Скопје утре напладне премиерно ќе ја изведе Андерсеновата приказна „Девојчето со кибритчиња“. Адаптирана е за деца и младинци и се фокусира на темата за сочувствителноста која е сè поретко присутна во општеството. Ова е прва режија на младата Емине Халил, која во 2015 година дипломирала актерска игра на турски јазик на Факултетот за

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

Турски театар-Скопје утре напладне премиерно ќе ја изведе Андерсеновата приказна „Девојчето со кибритчиња“. Адаптирана е за деца и младинци и се фокусира на темата за сочувствителноста која е сè поретко присутна во општеството. Ова е прва режија на младата Емине Халил, која во 2015 година дипломирала актерска игра на турски јазик на Факултетот за драмски

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

„Девојчето со кибритчиња“ – премиера на Турски театар-Скопје

Турски театар-Скопје утре напладне премиерно ќе ја изведе Андерсеновата приказна „Девојчето со кибритчиња“. Адаптирана е за деца и младинци и се фокусира на темата за сочувствителноста која е сè поретко присутна во општеството. Скопје, 14 јануари 2020 (МИА) – Турски театар-Скопје утре напладне премиерно ќе ја изведе Андерсеновата приказна „Девојчето