притисни ентер »

И ДЕЦАТА МОЖЕ ДА ИМААТ ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ: Што го предизвикува и како се третира?
И ДЕЦАТА МОЖЕ ДА ИМААТ ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ: Што го предизвикува и како се третира?

И ДЕЦАТА МОЖЕ ДА ИМААТ ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ: Што го предизвикува и како се третира?

Најдобар начин за лекување на холестеролот кај децата е со диета и програма за вежбање во која е вклучено целото семејство. Ако исхраната и вежбањето сами по себе не го подобрат нивото на холестерол, вашето дете можеби ќе треба да зема лекови како што се статини В озрасните не се единствените луѓе кои може да бидат погодени од висок холестерол. Децата,