притисни ентер »

Откриен нов вид на ХИВ вирусот
Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Научниците идентификувале нов вид на ХИВ вирусот, првпат во последните 19 години, но против него моментално постои здравствен третман. Новиот вид припаѓа на М групата верзија ХИВ-1, односно на истото семејство вирусни поттипови кои предизвикуваат глобална пандемија на ХИВ, тврди компанијата “Абот лаборатории“ која заедно со Универзитетот Мисури го

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Научниците идентификувале нов вид на ХИВ вирусот, првпат во последните 19 години, но против него моментално постои здравствен третман. Новиот вид припаѓа на М групата верзија ХИВ-1, односно на истото семејство вирусни поттипови кои предизвикуваат глобална пандемија на ХИВ, тврди компанијата “Абот лаборатории“ која заедно со Универзитетот Мисури го

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Научниците идентификувале нов вид на ХИВ вирусот, првпат во последните 19 години, но против него моментално постои здравствен третман. Новиот вид припаѓа на М групата верзија ХИВ-1, односно на истото семејство вирусни поттипови кои предизвикуваат глобална пандемија на ХИВ, тврди компанијата “Абот лаборатории“ која заедно со Универзитетот Мисури го

За првпат во две децении научниците открија нов вид на ХИВ вирус

За првпат во две децении научниците открија нов вид на ХИВ вирус

Научниците идентификувале нов вид на ХИВ вирусот, првпат во последните 19 години, но против него моментално постои здравствен третман. Новиот вид припаѓа на М групата верзија ХИВ-1, односно на истото семејство вирусни поттипови кои предизвикуваат глобална пандемија на ХИВ, тврди компанијата “Абот лаборатории“ која заедно со Универзитетот Мисури го

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

Откриен нов вид на ХИВ вирусот

За прв пат во последните 19 години, научниците открија нов вид на ХИВ вирусот. Овој вид припаѓа на истото семејство на вируси од групата М кои се виновни за ХИВ епидемијата, тврдат од лабораторијата Абот во Америка, каде што е спроведено истражувањето. Постојат неколку различни видови на ХИВ и за разлика од другите вируси, овој вирус има способност