притисни ентер »

Најпознатиот европски парк Со лалиња втора година по ред е затворен за туристи
Најпознатиот европски парк Со лалиња втора година по ред е затворен за туристи

Најпознатиот европски парк Со лалиња втора година по ред е затворен за туристи

Со волшебните бои на лалиња, како виолетова, жолта и црвена, цветната градина Кукенхоф во градот Лисе вообичаено им е конкуренција на најпознатите музеи во Амстердам, како една од најпопуларните туристички дестинации во Холандија. Но, годинава, како и лани, милиони лалиња во паркот и на околните полиња ќе останат невидени, со оглед на тоа дека градината