притисни ентер »

Германско трио ја престигнува Tesla: Светот ќе ги купува овие електрични возила?
Германско трио ја престигнува Tesla: Светот ќе ги купува овие електрични возила?

Германско трио ја престигнува Tesla: Светот ќе ги купува овие електрични возила?

BMW, Daimler и Volkswagen ја зголемија тројно продажбата на електрични возила минатата година, на скоро 600.000 примероци, соопштија компаниите, „исфрлувајќи ја на тој начин Tesla од Европа“, бидејќи брзаа да ги исполнат новите цели за намалување на СО2. Од 5,3 милиони автомобили испорачани од VW минатата година, 212,000 беа на батерии или хибридни

Фолксваген забележа значителен пад на продажбата на возила во 2020 година

Фолксваген забележа значителен пад на продажбата на возила во 2020 година

Германскиот производител на автомобили Фолксваген (VW) продаде 15,1 процент помалку патнички возила во кризната 2020 година отколку една година порано, покажува извештајот објавен во вторникот. Во тешко опкружување на пазарот, VW лани испорача 5,32 милиони возила на клиенти ширум светот, што е за скоро милион помалку отколку во 2019 година. Најголем

BMW ја изгуби доминацијата во Германија

BMW ја изгуби доминацијата во Германија

Пандемијата од коронавирусот од една страна и се поголемото вложување на производителите на автомобили во електрични автомобили, придонесе за големи промени на германскиот пазар. Имено, во 2020 година BMW ја изгуби лидерската позиција во поглед на продажбата на електрични возила, примат кој претходно го презема од Renault. Според официјалните податоци

Продажбата на EV во Германија тројно зголемена во 2020

Продажбата на EV во Германија тројно зголемена во 2020

Продажбата на електрични возила со батерии (BEV) во Германија се зголеми за три пати во 2020 година, изразено во апсолутни бројки на повеќе од 194.000 единици, барем така велат податоците на германскиот федерален регулатор за патен сообраќај Kraftfahrt-Bundesamt (KBA)… По  темните слики за продажбата од минатата година (статистиката вели дека Германците

Корона-кризата го направи овој тип на возила најпродаван во Германија

Корона-кризата го направи овој тип на возила најпродаван во Германија

Бројот на регистрирани нови автомобили во Германија минатата година падна за скоро една петтина, што е одраз на тешките последици од пандемијата. Светла точка е растечката популарност на електричните автомобили. Во Германија се регистрирани околу 2,92 милиони нови автомобили во 2020 година, што е за 19 проценти помалку отколку во 2019 година, според

Огромен пад на продажбата на автомобили во Германија

Огромен пад на продажбата на автомобили во Германија

Бројот на нови автомобили регистрирани во Германија минатата година падна за скоро петтина, што е одраз на тешките последици од пандемијата. Светла точка е растечката популарност на електричните автомобили. Во Германија се регистрирани околу 2,92 милиони нови автомобили во 2020 година, што е за 19 проценти помалку отколку во 2019 година, според извештајот