притисни ентер »

Кога најрано може да се очекува лекот за Ковид-19?
Кога најрано може да се очекува лекот за Ковид-19?

Кога најрано може да се очекува лекот за Ковид-19?

ФУТУРАМА Кога најрано може да се очекува лекот за Ковид-19? Никола Бурагев 4 минути 0 0 Не постои волшебен лек против Ковид-19 ниту пак некое брзо решение. Дури доколку се потврдат резултатите од клиничките истражувања, може да се надеваме дека ќе биде регистриран некаков лек. Неколку лекови потенцијално се ефикасни во терапијата за лечење на заразените

Доктор објаснува што да очекуваме – лекот за Ковид-19 најрано може да се очекува за...

Доктор објаснува што да очекуваме – лекот за Ковид-19 најрано може да се очекува за...

Не постои волшебен лек против Ковид-19 ниту пак некое брзо решение. Дури доколку се потврдат резултатите од клиничките истражувања, може да се надеваме дека ќе биде регистриран некаков лек. До тоа треба да чекаме од шест до девет месеци. Неколку лекови потенцијално се ефикасни во терапијата за лечење на заразените од коронавирусот, како што се антималарик

Лекот против маларија не може да биде решение за корона вирусот

Лекот против маларија не може да биде решение за корона вирусот

Лекот против маларија хидроксихлорокин, кој претседателот на САД Доналд Трамп го наведува како можно решение во лекувањето на корона вирусот, не е поефикасен од конвенционалните методи на лечење, покажа истражување спроведено во Кина, наведува Блумберг. Извештајот е објавен во Кина во Журналот на Универзитетот Џеџијанг, а покажа дека пациентите лечени

Кинеско истражување: Лекот против маларија не е подобар од останатите со кои се лечи корона

Кинеско истражување: Лекот против маларија не е подобар од останатите со кои се лечи корона

Лекот проитв маларија Хидроксихлорокин, кој американскиот претседател Доналд Трамп го наведе како можно решение за лекување на коронавирусот, не е поефикасен од конвенционалните методи на лекување, покажува студија спроведен во Кина, а пренесува „Блумберг“. Извештајот објавен во Кина во „Journal of University of Zhejiang“ покажа дека пациентите третирани

Кинеско истражување: Лекот против маларија не е подобар од останатите со кои се лечи корона

Кинеско истражување: Лекот против маларија не е подобар од останатите со кои се лечи корона

Лекот проитв маларија Хидроксихлорокин, кој американскиот претседател Доналд Трамп го наведе како можно решение за лекување на коронавирусот, не е поефикасен од конвенционалните методи на лекување, покажува студија спроведен во Кина, а пренесува „Блумберг“. Извештајот објавен во Кина во Journal of University of Zhejiang покажа дека пациентите третирани

Кинеско истражување: Лекот против маларија не е подобар од останатите со кои се лечи корона

Кинеско истражување: Лекот против маларија не е подобар од останатите со кои се лечи корона

Лекот проитв маларија Хидроксихлорокин, кој американскиот претседател Доналд Трамп го наведе како можно решение за лекување на коронавирусот, не е поефикасен од конвенционалните методи на лекување, покажува студија спроведен во Кина, а пренесува „Блумберг“. Извештајот објавен во Кина во Journal of University of Zhejiang покажа дека пациентите третирани

Кинеско истражување: Лекот против маларија не е подобар од останатите со кои се лечи корона

Кинеско истражување: Лекот против маларија не е подобар од останатите со кои се лечи корона

Лекот проитв маларија Хидроксихлорокин, кој американскиот претседател Доналд Трамп го наведе како можно решение за лекување на коронавирусот, не е поефикасен од конвенционалните методи на лекување, покажува студија спроведен во Кина, а пренесува „Блумберг“. Извештајот објавен во Кина во Journal of University of Zhejiang покажа дека пациентите третирани

Лекот против маларија не е ништо подобар од другите со кои се лечи коронавирусот

Лекот против маларија не е ништо подобар од другите со кои се лечи коронавирусот

Лекот против маларија Хидроксихлорокин кој претседателот на САД Доналд Трамп го посочи како можно решение во лекувањето од коронавирусот не е ништо поефикасен од конвенционалните методи на лечење, покажало истаржувањето спроведено во Кина, наведува Блумберг. Тестирањето е спроведено на група од 30 луѓе. Од нив 15 кои биле третирани со лек против маларија

Во Европа почнаа клинички испитувања на лекови за коронавирусот

Во Европа почнаа клинички испитувања на лекови за коронавирусот

Европа почна клинички испитувања на експериментални лекови за ковид-19 кај илјадници пациенти, вклучувајќи го и мошне зборуваниот антималаричен лек, хлорохин. Европа почна клинички испитувања на експериментални лекови за ковид-19 кај илјадници пациенти, вклучувајќи го и мошне зборуваниот антималаричен лек, хлорохин. Во испитувањата ќе бидат опфатени

Доктор од Австралија е сигурен дека има лек за коронавирусот: „Со овие два познати лекови ги третиравме пациентите, а резултатите се добри“

Доктор од Австралија е сигурен дека има лек за коронавирусот: „Со овие два познати лекови ги третиравме пациентите, а резултатите се добри“

Тим австралиски експерти за заразни болести велат дека два лека можат да помогнат во лекување на пациенти со коронавирус, вирус кој досега уби над 16.500 луѓе ширум светот и инфицираше речиси 400.000 луѓе. Тим експерти за заразни болести од Универзитетот Квинсленд во Бризбејн изјави дека со помош на два познати лекови успеале да излечат заболени од