притисни ентер »

Слатко од зелени смокви – Reporter.mk
Слатко од зелени смокви – Reporter.mk

Слатко од зелени смокви – Reporter.mk

Потребни состојки: 1 кг зелени смокви, 2 литри вода, 2,2 кг шеќер, 2 ванилин шеќер, 2 лимона Начин на подготовка: Смоквите измијте ги, отсечете им ги петелките и со игла боцнете ги на две места. Прелијте ги со ладна вода и ставете да се варат во девет води. Потоа смоквите процедете ги и оставете ги на решетка додека го приготвувате шербетот. За шербет:

Слатко од зелени смокви

Слатко од зелени смокви

Потребни состојки: 1 кг зелени смокви, 2 литри вода, 2,2 кг шеќер, 2 ванилин шеќер, 2 лимона Начин на подготовка: Смоквите измијте ги, отсечете им ги петелките и со игла боцнете ги на две места. Прелијте ги со ладна вода и ставете да се варат во девет води. Потоа смоквите процедете ги и оставете ги на решетка додека го приготвувате шербетот. За шербет: