притисни ентер »

Љубовта го поттикнува развојот на мозокот
Љубовта го поттикнува развојот на мозокот

Љубовта го поттикнува развојот на мозокот

Грижата, која мајката по породувањето ја покажува кон своето новороденче го стимулира и јакне развојот на мозокот на бебето. Нејзиното постојано присуство, внимание и љубов позитивно влијаат врз растот на мозочните клетки, создавањето неврони и зголемувањето на интелигенцијата, тврдат американските научници од Универзитетот во Њујорк. – Природната