притисни ентер »

Минхенска безбедносна конференција: Западот на пресвртница
Минхенска безбедносна конференција: Западот на пресвртница

Минхенска безбедносна конференција: Западот на пресвртница

Во Минхен денеска почнува безбедносната конференција, на која во фокусот се заканите по безбедноста во светот, но и поместувањето на силите во светски рамки. Дали САД би штителе НАТО-сојузник ако е потребно и со оружје? Дали ЕУ-членките треба да соработуваат потесно во сферата на безбедноста? Исправен ли е светот пред „перфектна бура“ предизвикана

Претседателот Пендаровски ќе учествува на Минхенската безбедносна конференција

Претседателот Пендаровски ќе учествува на Минхенската безбедносна конференција

Претседателот Стево Пендаровски, од денеска до 16-ти февруари ќе учествува на 56-та Минхенска безбедносна конференција. В недела ќе има обраќање, а претходно ќе говори и на тркалезната маса „Балкански дијалози“. Пендаровски ќе оствари и повеќе средби со дел од учесниците на собирот. Ова е една од најзначајните глобални конференции посветени на безбедноста

Минхенска безбедносна конференција: Западот на пресвртница

Минхенска безбедносна конференција: Западот на пресвртница

Фото: foreignbrief.com Во Минхен денеска почнува безбедносната конференција на која во фокусот се заканите по безбедноста во светот, но и поместувањето на силите во светски рамки. Дали САД би штителе НАТО-сојузник ако е потребно и со оружје? – Дали ЕУ-членките треба да соработуваат потесно во сферата на безбедноста? – Исправен ли е светот пред „перфектна

Пендаровски ќе се обрати на Минхенската безбедносна конференција

Пендаровски ќе се обрати на Минхенската безбедносна конференција

Претседателот Стево Пендаровски, од 14 до 16 февруари 2020 година, во Минхен, Сојузна Република Германија, ќе учествува на 56. Минхенска безбедносна конференција. Пендаровски во недела, 16 февруари, ќе се обрати на Минхенската безбедносна конференција, а претходно ќе говори и на тркалезната маса „Балкански дијалози“, на која е предвидено учество на

Пендаровски ќе учествува на Минхенската безбедносна конференција

Пендаровски ќе учествува на Минхенската безбедносна конференција

Претседателот Стево Пендаровски од денеска до 16 февруари 2020 година, во Минхен, Сојузна Република Германија, ќе учествува на 56. Минхенска безбедносна конференција. Пендаровски во недела, 16 февруари, ќе се обрати на Минхенската безбедносна конференција, а претходно ќе говори и на тркалезната маса „Балкански дијалози“, на која е предвидено учество

Светските сили ќе расправаат за горливи прашања во Минхен

Светските сили ќе расправаат за горливи прашања во Минхен

Претседателот Стево Пендаровски, од денеска до недела ќе учествува на 56-та Минхенска безбедносна конференција, во Минхен, Германија. Пендаровски в недела, ќе се обрати на Минхенската безбедносна конференција, а претходно ќе говори и на тркалезната маса „Балкански дијалози“, на која е предвидено учество на Жозеп Борел Фонтелес, потпретседател на Европската

Пендаровски, Димитров и Шекеринска на Минхенската безбедносна конференција

Пендаровски, Димитров и Шекеринска на Минхенската безбедносна конференција

Претседателот Стево Пендаровски од денеска до 16 февруари, во Минхен, Сојузна Република Германија, ќе учествува на 56. Минхенска безбедносна конференција. Претседателот Стево Пендаровски од денеска до 16 февруари, во Минхен, Сојузна Република Германија, ќе учествува на 56. Минхенска безбедносна конференција. Пендаровски во недела, 16 февруари, ќе се

Претседателот Пендаровски ќе учествува на Минхенската безбедносна конференција

Претседателот Пендаровски ќе учествува на Минхенската безбедносна конференција

Претседателот Стево Пендаровски од денеска до 16 февруари 2020 година, во Минхен, Сојузна Република Германија, ќе учествува на 56. Минхенска безбедносна конференција. Пендаровски во недела, 16 февруари, ќе се обрати на Минхенската безбедносна конференција, а претходно ќе говори и на тркалезната маса „Балкански дијалози“, на која е предвидено учество

Претседателот Пендаровски ќе учествува на Минхенската безбедносна конференција

Претседателот Пендаровски ќе учествува на Минхенската безбедносна конференција

Пендаровски во недела, 16 февруари, ќе се обрати на Минхенската безбедносна конференција, а претходно ќе говори и на тркалезната маса „Балкански дијалози", на која е предвидено учество на Јосеп Борел Фонтелес, потпретседател на Европската комисија и Висок претставник за надворешни работи и безбедносна политика на ЕУ, Албин Курти, премиер на Република

Пендаровски ќе се обрати на Минхенската безбедносна конференција

Пендаровски ќе се обрати на Минхенската безбедносна конференција

Претседателот Стево Пендаровски, од 14 до 16 февруари 2020 година, во Минхен, Сојузна Република Германија, ќе учествува на 56. Минхенска безбедносна конференција. Пендаровски во недела, 16 февруари, ќе се обрати на Минхенската безбедносна конференција, а претходно ќе говори и на тркалезната маса „Балкански дијалози“, на која е предвидено учество на