притисни ентер »

Одговорност за полицајците кои знаеле дека убиените жени од Кочани и од Куманово пријавиле насилство, а не ги заштитиле, бара Хелсиншкиот комитет за човекови права
Одговорност за полицајците кои знаеле дека убиените жени од Кочани и од Куманово пријавиле насилство, а не ги заштитиле, бара Хелсиншкиот комитет за човекови права

Одговорност за полицајците кои знаеле дека убиените жени од Кочани и од Куманово пријавиле насилство, а не ги заштитиле, бара Хелсиншкиот комитет за човекови права

Итно да се почне со испитување на одговорноста на службените лица во врска со свирепото убиство на жената од Кочани со 42 убода од нож, како и со двојното убиство во Куманово кога маж ја уби сопругата и нејзината мајка, кои службени лица знаеле од претходно дека жените биле под континуирано насилство од убијците, бара Хелсиншкиот комитет за човекови

НАЈСТРОГА КАЗНА ЗА УБИЕЦОТ ОД КОЧАНИ: И случајот да не се третира како еднократен инцидент бара Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство

НАЈСТРОГА КАЗНА ЗА УБИЕЦОТ ОД КОЧАНИ: И случајот да не се третира како еднократен инцидент бара Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство

Добивај вести на Viber Најстрога казна за сторителот на убиството во Кочани, кое се случи пред два дена, кога маж со 40 убоди со нож ја уби својата поранешна партнерка, бара Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство. Оттаму, потсетуваат и на двојно убиство во Куманово, кога сопруг си ја убил својата сопруга и нејзината мајка,

Убиството во Кочани да се третира како последица на долгогодишно насилство и да се одреди највисока казна за сторителот, бара Националната мрежа против насилство

Убиството во Кочани да се третира како последица на долгогодишно насилство и да се одреди највисока казна за сторителот, бара Националната мрежа против насилство

Од Мрежата бараат да биде испитана и одговорноста на службените лица кои не постапиле наврмено по пријавите за насилство кои му претходеле на убиството, а кои жртвата ги пријавила. Освен за овој случај, бараат исто да се постапува и во врска со двојното убиство во Куманово, кога маж си ја уби својата сопруга и нејзината мајка, а потоа се самоуби За

Најстрога казна за убиецот од Кочани и одговорност во институциите за трагедијата и во Куманово

Најстрога казна за убиецот од Кочани и одговорност во институциите за трагедијата и во Куманово

Најстрога казна за сторителот на убиството во Кочани, кое се случи пред два дена, кога маж со 40 убоди со нож ја уби својата поранешна партнерка, како и постапка за испитување на одговорноста на службените лица, во врска со повој случај, како и со случајот во Куманово кога маж ги уби сопругата и нејзината мајка, а потоа се самоуби, бара Националната

Најстрога казна за сторителот и одговорност од институциите за убиството на жените, бара Националната мрежа против насилство

Најстрога казна за сторителот и одговорност од институциите за убиството на жените, бара Националната мрежа против насилство

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство бара најстрога казна за сторителите на убиствата врз жените, што се случија изминатиов период во земјава. Оттаму бараат и одговорност од институциите, за не преземање мерки за заштита на жените. Се работи за фемициди извршени на свиреп начин, на кои, како што велат од мрежата, им претходело

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство бара најстрога казна за убиецот од Кочани

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство бара најстрога казна за убиецот од Кочани

Најстрога казна за сторителот на убиството во Кочани, кое се случи пред два дена, кога маж со 40 убоди со нож ја уби својата поранешна партнерка, бара Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство. Оттаму, потсетуваат и на двојно убиство во Куманово, кога сопруг си ја убил својата сопруга и нејзината мајка, а потоа се самоуби, што

Се бара најстрога казна за убиецот од Кочани и одговорност од надлежните

Се бара најстрога казна за убиецот од Кочани и одговорност од надлежните

Фото: Архива Од страна на Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство Најстрога казна за сторителот на убиството во Кочани, кое се случи пред два дена, кога маж со 40 убоди со нож ја уби својата поранешна партнерка, бара Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство. Оттаму, потсетуваат и на двојно убиство во