притисни ентер »

Доколку се скратат часовите, ќе треба и измена во законите
Доколку се скратат часовите, ќе треба и измена во законите

Доколку се скратат часовите, ќе треба и измена во законите

Состанокот помеѓу членовите на Комисијата за заразни болести и работната група на Министерството за образование и наука за протоколите за реализација на наставата од 1 септември денеска поминал без заклучоци и ќе продолжи утре. Заменик-министерката за образование и наука Елизабета Наумовска за МИА изјави дека се разговара за предлозите за времетраењето

Сѐ уште без одлука за стартот на учебната година и спроведувањето на наставниот процес

Сѐ уште без одлука за стартот на учебната година и спроведувањето на наставниот процес

Комисијата за заразни болести денеска не донесе одлука за конечниот модел на спроведување на наставниот процес. Од Министерството за здравство преку соопштение информираат дека разговорите ќе продолжат и следните денови, се со цел да се изнајде и договори најдобро и најбезбедно решение за начинот на одвивање на наставата. Се дискутирало за здравствените

Се уште без одлука за стартот на учебната година и спроведувањето на наставниот процес, разговорите продолжуваат

Се уште без одлука за стартот на учебната година и спроведувањето на наставниот процес, разговорите продолжуваат

Комисијата за заразни болести денеска не донесе одлука за конечниот модел на спроведување на наставниот процес. Од Министерството за здравство преку соопштение информираат дека разговорите ќе продолжат и следните денови, се со цел да се изнајде и договори најдобро и најбезбедно решение за начинот на одвивање на наставата. Се дискутирало за здравствените

МОН и Комисијата за заразни болести ја разгледуваат опцијата за скратување на времетраењето на часовите

МОН и Комисијата за заразни болести ја разгледуваат опцијата за скратување на времетраењето на часовите

Состанокот помеѓу членовите на Комисијата за заразни болести и работната група на Министерството за образование и наука за протоколите за реализација на наставата од 1 септември денеска поминал без заклучоци и ќе продолжи утре. Заменик-министерката за образование и наука Елизабета Наумовска за МИА изјави дека се разговара за предлозите за времетраењето

МОН, МЗ и Комисијата за заразни болести без конкретен договор за стартот на новата учебна година

МОН, МЗ и Комисијата за заразни болести без конкретен договор за стартот на новата учебна година

Комисијата за заразни болести и претставници на Министерството за образование и наука изутрината одржаа состанок на кој се дискутираше за здравствените протоколи за реализација на наставата, како и можното започнување на наставата од 1 септември. Денеска не беа донесени заклучоци во однос на овие прашања, соопшти Министерството за здравство. Разговорите,

Комисијата за заразни болести денеска не донесе одлука за конечниот модел на спроведување на наставниот процес

Комисијата за заразни болести денеска не донесе одлука за конечниот модел на спроведување на наставниот процес

Комисијата за заразни болести денеска не донесе одлука за конечниот модел на спроведување на наставниот процес. Како што соопшти Министерството за здравство, се дискутирало за здравствените протоколи за реализација на наставата и можноста за започнување на учебната година од 1 септември, но бидејќи се бара најдоброто и најбезбедно решение за учениците

Децата до 10 годни во школо, поголемите пред компјутер: Ова е еден од моделите, но конечно решение од МОН нема

Децата до 10 годни во школо, поголемите пред компјутер: Ова е еден од моделите, но конечно решение од МОН нема

На средбата меѓу претставниците од МОН и Комисијата за заразни болести се водела долга дискусија околу моментално најактуелнта тема која се однесува на точно 23.000 ученици, нивните родители и сите просветни работници. Од Комисијата за заразни болести за Фактор велат дека станува збор за комплициран процес и воопшто не е лесно да се пресече наеднаш,

Утре продолжуваат разговорите за почеток на наставата

Утре продолжуваат разговорите за почеток на наставата

Утре ќе продолжи состанокот меѓу членовите на Комисијата за заразни болести и работната група на Министерството за образование и наука за протоколите за реализација на наставата од 1 септември, откако денешниот состанок поминал без заклучоци, како што соопштија претставници од МОН. Заменик-министерката за образование и наука Елизабета Наумовска изјави

Се уште не e познато како ќе се одвива наставата во училиштата, одлука најверојатно деновиве

Се уште не e познато како ќе се одвива наставата во училиштата, одлука најверојатно деновиве

Комисијата за заразни болести денеска не донесе одлука за конечниот модел на спроведување на наставниот процес. Од Министерството за здравство преку соопштение информираат дека разговорите ќе продолжат и следните денови, се со цел да се изнајде и договори најдобро и најбезбедно решение за начинот на одвивање на наставата. Се дискутирало за здравствените