притисни ентер »

Стара Загора ќе стане првиот град во Бугарија со уметничка населба
Стара Загора ќе стане првиот град во Бугарија со уметничка населба

Стара Загора ќе стане првиот град во Бугарија со уметничка населба

Центарот на бугарскиот град Стара Загора е на пат да се претвори во првата арт-населба во Бугарија. Иницијативата е на Државната опера, Куклениот театар, Куќата на архитектот, здружението „Различен поглед“, интернет сајтот www.dolap.bg, основачот на порталот “Успелите.бг” Венелин Добрев, социологот Прван Симеонов, кој потекнува од Стара Загора и вајарот