притисни ентер »

Неколку лица од Струмица биле измамени на видео комуникација преку фејсбук
Неколку лица од Струмица биле измамени на видео комуникација преку фејсбук

Неколку лица од Струмица биле измамени на видео комуникација преку фејсбук

Неколку лица од Струмица биле измамени на видео комуникација преку фејсбук Слободен Печат Пред 4 минути Фото МВР Неколку лица од Струмица станале жртви на видео комуникација преку фејсбук, кои најпрво биле намамени на видео комуникација, а потоа ги уценувале со експлицитната содржина од материјалите. Сопствениците на лажните профили прво разговарале

Струмичани уценувани со експлицитни видеа и фотографии

Струмичани уценувани со експлицитни видеа и фотографии

Мажи од Струмица уценувани со експлицитни видеа и фотографии. Лажни профили на Фејсбук, претставувајќи се како млади девојки на возраст од 25 до 30 години ги контактирале мажите и започнале онлајн конверзација со нив, а од видео комуникацијата без нивно знаење и согласност изготвиле експлицитен фото и видео материјал. Во Секторот за внатрешни работи

Неколку струмичани станале жртви на интернет измами

Неколку струмичани станале жртви на интернет измами

Embedded video for Неколку струмичани станале жртви на интернет измами Прво ги намамиле на видео комуникација преку фејсбук, а потоа ги уценувале со експлицитната содржина од видео материјалите. Неколку струмичани станале жртви на лажни профили откако претходно прифатиле да комуницираат со непознати лица кои се претставувале дека се девојки од Македонија

Лажни МАКЕДОНКИ изнудувале пари преку лажни профили на Фејсбук

Лажни МАКЕДОНКИ изнудувале пари преку лажни профили на Фејсбук

Во Секторот за внатрешни работи Струмица, Отсек за компјутерски криминал во последниот период евидентирани се пријави на кривични дела „Уцена“ или „Злоупотреба на лични податоци“ сторени преку креирање лажни профили на социјалната мрежа Фејсбук, лажно претставувајќи се како девојки од Република Северна Македонија на возраст од 25 до 30 години, информираа

Лажни МАКЕДОНКИ изнудувале пари преку лажни профили на Фејсбук

Лажни МАКЕДОНКИ изнудувале пари преку лажни профили на Фејсбук

Во Секторот за внатрешни работи Струмица, Отсек за компјутерски криминал во последниот период евидентирани се пријави на кривични дела „Уцена“ или „Злоупотреба на лични податоци“ сторени преку креирање лажни профили на социјалната мрежа Фејсбук, лажно претставувајќи се како девојки од Република Северна Македонија на возраст од 25 до 30 години, информираа

Изнуда на пари со уцени од лажни профили на Фејсбук

Изнуда на пари со уцени од лажни профили на Фејсбук

Во Секторот за внатрешни работи Струмица, Отсек за компјутерски криминал во последниот период евидентирани се пријави на кривични дела „Уцена" или „Злоупотреба на лични податоци" сторени преку креирање лажни профили на социјалната мрежа Фејсбук, лажно претставувајќи се како девојки од Република Македонија на возраст од 25 до 30 години, информираа денеска

Мажи од Струмица уценувани со експлицитни видеа и фотографии

Мажи од Струмица уценувани со експлицитни видеа и фотографии

Мажи од Струмица измамени од непознати сторители со лажни профили на социјалната мрежа Фејсбук. Отсекот за компјутерски криминал во последниот период евидентира пријави на кривични дела „Уцена“ или „Злоупотреба на лични податоци“ сторени преку креирање на лажни профили на социјалната мрежа Фејсбук, лажно претставувајќи се како девојки од Р.С. Македонија