притисни ентер »

VW ќе произведува десетици илјади компоненти со помош на 3D печатар
VW ќе произведува десетици илјади компоненти со помош на 3D печатар

VW ќе произведува десетици илјади компоненти со помош на 3D печатар

Од почетокот на 3D-печатењето, оваа технологија станува сè попопуларна, а очигледно ниту производителите на автомобили не се спротивставија на тоа… Најновите вести доаѓаат од Volkswagen, кој објави планови за 3D печатење на околу 100.000 компоненти за своите возила, претежно во фабрика во Волфсбург. Предности на 3D печатење? Постои голема разлика во

VW започнува со тестирање на 3Д печатени структурни компоненти

VW започнува со тестирање на 3Д печатени структурни компоненти

Германскиот производител се здружува со Siemens и HP со цел конструкција на полесни компоненти, заедно со план да се произведуваат 100.000 единици годишно до 2025 година Volkswagen започна со сертифицирање на прототипови на 3Д печатени компоненти, со цел да се произведуваат 100.000 примероци годишно до 2025 година. Компонентите за кои станува збор

VW започнува со тестирање на 3Д печатени структурни компоненти

VW започнува со тестирање на 3Д печатени структурни компоненти

Германскиот производител се здружува со Siemens и HP со цел конструкција на полесни компоненти, заедно со план да се произведуваат 100.000 единици годишно до 2025 година Volkswagen започна со сертифицирање… Текстот VW започнува со тестирање на 3Д печатени структурни компоненти е превземен од USB.mk . The post VW започнува со тестирање на 3Д печатени

VW започнува со тестирање на 3Д печатени структурни компоненти

VW започнува со тестирање на 3Д печатени структурни компоненти

Volkswagen започна со сертифицирање на прототипови на 3Д печатени компоненти, со цел да се произведуваат 100.000 примероци годишно до 2025 година. Компонентите за кои станува збор може да бидат со значително помала маса во споредба со еквивалентните единици направени од челик. Volkswagen ќе користи адитивен процес познат како „сврзувачки млаз“ за изработка