притисни ентер »

Анкета: Мицотакис би освоил двојно повеќе пратеници од Ципрас
Анкета: Мицотакис би освоил двојно повеќе пратеници од Ципрас

Анкета: Мицотакис би освоил двојно повеќе пратеници од Ципрас

Убедливо водство пред владејачката СИРИЗА има опозициската Нова демократија пред предвремените парламентарни избори во Грција кои ќе се одржат на 7 јули. НД на Киријакос Мицотакис води пред партијата на премерот Алексис Ципрас со 9,8 проценти. Изразено во парламентрани седишта разликата изгледа уште поголема – НД би освоила 154 седишта, а СИРИЗА 75

Анкета: Мицотакис 154 седишта, Ципрас само 75

Анкета: Мицотакис 154 седишта, Ципрас само 75

Убедливо водство пред владејачката СИРИЗА има опозициската Нова демократија пред предвремените парламентарни избори во Грција кои ќе се одржат на 7 јули. НД на Киријакос Мицотакис води пред партијата на премерот Алексис Ципрас со 9,8 проценти. Изразено во парламентрани седишта разликата изгледа уште поголема – НД би освоила 154 седишта, а СИРИЗА 75

Мицотакис 154 пратеници, Ципрас само 75

Мицотакис 154 пратеници, Ципрас само 75

Убедливо водство пред владејачката СИРИЗА има опозициската Нова демократија пред предвремените парламентарни избори во Грција кои ќе се одржат на 7 јули. НД на Киријакос Мицотакис води пред партијата на премерот Алексис Ципрас со 9,8 проценти. Изразено во парламенички места седишта разликата изгледа уште поголема – НД би освоила 154, а СИРИЗА 75. Парламентот