притисни ентер »

Отчет на градоначалникот на Општина Виница ивица димитров за едногодишното работење
Отчет на градоначалникот на Општина Виница ивица димитров за едногодишното работење

Отчет на градоначалникот на Општина Виница ивица димитров за едногодишното работење

Почитувани медиуми, Мојот мандат како градоначалник на Општина Виница  го започнав токму на денешниот ден, пред големиот празник Митровден, и еве после една година сакам прво со вас како главни промотори и посредници во комуникацијата со моите сограѓани, да го споделам сето она што јас како градоначалник со целосна поддршка од Советот и општинската

Комплетно е асфалтирана улицата „Ристе Секирчанец“ во Прилеп

Комплетно е асфалтирана улицата „Ристе Секирчанец“ во Прилеп

Општина Прилеп активно ги решава проблемите со руинираната патна мрежа во градот. Покрај десетиците улици што во изминатите неколку месеци беа комплетно асфалтирани и реконструирани, со нов слој асфалт се реновирани и улицата „Ристе Секирчанец“ во должина од 400 метри со околу 2000 метри квадратни, како и кростосницата со улицата „Ленин“. Според надзорот

Димитров: За една година од мандатот во Виница инвестиравме 225 милиони денари

Димитров: За една година од мандатот во Виница инвестиравме 225 милиони денари

За една година од мандатот на новата локална власт во Виница за инфраструктурни проекти во општината се инвестирани над 225 милиони денари. Таа сума е рамна на вкупните вложувања од претходните осум години, поради што видливи се крупни зафати во изградбата на капитални објекти. Овие податоци ги изнесе градоначалникот на општина Виница, Ивица Димитров,

За една година инвестирани 225 милиони денари во Виница

За една година инвестирани 225 милиони денари во Виница

За една година од мандатот на новата локална власт во Виница за инфраструктурни проекти во општината се инвестирани над 225 милиони денари. Таа сума е рамна на вкупните вложувања од претходните осум години, поради што видливи се крупни зафати во изградбата на капитални објекти. Овие податоци ги изнесе градоначалникот на Општина Виница, Ивица Димитров,

Димитров: За една година од мандатот во Виница инвестиравме 225 милиони денари

Димитров: За една година од мандатот во Виница инвестиравме 225 милиони денари

За една година од мандатот на новата локална власт во Виница за инфраструктурни проекти во општината се инвестирани над 225 милиони денари. Таа сума е рамна на вкупните вложувања од претходните осум години, поради што видливи се крупни зафати во изградбата на капитални објекти. Овие податоци ги изнесе градоначалникот на општина Виница, Ивица Димитров,

ГЕВГЕЛИЈА: Вложени над 14 милиони денари во патната мрежа

ГЕВГЕЛИЈА: Вложени над 14 милиони денари во патната мрежа

Повеќе од 14 милиони денари или околу 238.000 евра од општинскиот буџет биле издвоени изминативе десет месеци за изградба, реконтрукција и асфалтирање на улици во општина Гевгелија. Од општината посочија дека 6,8 милиони денари биле потрошени за обновување на асфалтот на десетина улици при што биле покриени со нов асфалт 11.217 метри квадратни улична

Вложени над 14 милиони денари за подобрување на патната мрежа во општина Гевгелија

Вложени над 14 милиони денари за подобрување на патната мрежа во општина Гевгелија

Повеќе од 14 милиони денари или околу 238.000 евра од општинскиот буџет биле издвоени изминативе десет месеци за изградба, реконтрукција и асфалтирање на улици во општина Гевгелија. Од општината посочија дека 6,8 милиони денари биле потрошени за обновување на асфалтот на десетина улици при што биле покриени со нов асфалт 11.217 метри квадратни улична