притисни ентер »

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час
Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија парична казна од по 2.000 евра за непочитување на здравствените прописи за време на епидемијата. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција на ширењето на коронавирусот. Надлежен јавен обвинител му предложи на Судот за сите обвинети да определи парични казни од по 100

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија парична казна од по 2.000 евра за непочитување на здравствените прописи за време на епидемијата. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција на ширењето на коронавирусот. Надлежен јавен обвинител му предложи на Судот за сите обвинети да определи парични казни од по 100

Казнети деветмина непочитувачи на здравствените прописи, повеќето ќе мора да платат по 2.000 евра

Казнети деветмина непочитувачи на здравствените прописи, повеќето ќе мора да платат по 2.000 евра

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно 7 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија парична казна од по 2.000 евра за непочитување на здравствените прописи за време на епидемијата. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција на ширењето на коронавирусот. Надлежен јавен обвинител му предложи на Судот за сите обвинети да определи парични казни од по 100

Казнети деветмина непочитувачи на здравствените прописи, повеќето ќе мора да платат по 2.000 евра

Казнети деветмина непочитувачи на здравствените прописи, повеќето ќе мора да платат по 2.000 евра

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежниот суд поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно 7 лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија парична казна од по 2.000 евра за непочитување на здравствените прописи за време на епидемијата. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција на ширењето на коронавирусот. Надлежен јавен обвинител му предложи на Судот за сите обвинети да определи парични казни од по 100

ОЈО Скопје отвори постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи​

ОЈО Скопје отвори постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи​

Основното јавно обвинителство Скопје до надлежен суд поднесе предлози за издавање казнени налози против вкупно седум лица за кривично дело – „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“ од член 206 став 1 од Кривичниот законик, кои го прекршиле полицискиот час и против две лица за кривично дело – „фалсификување исправа“ од член

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија парична казна од по 2.000 евра за непочитување на здравствените прописи за време на епидемијата. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција на ширењето на коронавирусот. Надлежен јавен обвинител му предложи на Судот за сите обвинети да определи парични казни од по 100

ОЈО покрена постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи

ОЈО покрена постапки против деветмина заради непочитување на здравствените прописи

Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција на ширењето на коронавирусот. Надлежен јавен обвинител му предложи на Судот за сите обвинети да определи парични казни од по 100 дневни глоби при што висината на една дневна глоба да ја одреди на износ од 20 евра во денарска противвредност. Скопското

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија казни од по 2.000 евра за непочитување на полицискиот час

Седум лица добија парична казна од по 2.000 евра за непочитување на здравствените прописи за време на епидемијата. Обвинетите биле затекнати при непочитување на полицискиот час определен како мерка за заштита и превенција на ширењето на коронавирусот. Надлежен јавен обвинител му предложи на Судот за сите обвинети да определи парични казни од по 100