притисни ентер »

Приказната за вечната борба меѓу доброто и злото, „Самсон и Далила“ утре на сцената на Балетот
Приказната за вечната борба меѓу доброто и злото, „Самсон и Далила“ утре на сцената на Балетот

Приказната за вечната борба меѓу доброто и злото, „Самсон и Далила“ утре на сцената на Балетот

Во сабота, (15 февруари),  со почеток во 20 часот, во Националната опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс. Приказна за страста, заведувањето, предавството и смртта. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска),  додека во главните улоги ќе настапат: Александра Мијалкова

Во деновите на љубовта балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Во деновите на љубовта балетот „Самсон и Далила“ во НОБ

Националната опера и балет ќе ја изведе балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс, в сабота, 15 февруари, со почеток во 20 часот. „Во деновите на љубовта Националната опера и балет ве кани да уживате во приказната што на сцената ги носи страста, заведувањето, предавството и смртта. Библиска приказна, која ја обработува вечната

„Самсон и Далила“ - Приказна за страста, заведувањето, предавството и смртта

„Самсон и Далила“ - Приказна за страста, заведувањето, предавството и смртта

Доколку уште од сега размислувате како би го искористиле викендот и си го планирате времето, ние имаме предлог - балетот „Самсон и Далила“. Музиката е на Камиј Сен-Санс, додека пак кореографијата е на Роналд Савковиќ (Хрватска). Во главните улоги ќе настапат: Александра Мијалкова и Васил Чичијашвили (Грузија). Во улогата на Крв: Саша Ефтимова, Месо:

Изведба на „Самсон и Далила“ во Националната опера и балет

Изведба на „Самсон и Далила“ во Националната опера и балет

Во сабота, 15 февруари, со почеток во 20 часот, во Националната опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс. „Самсон и Далила“ e приказна за страста, заведувањето, предавството и смртта, во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска), додека во главните улоги ќе настапат: Александра Мијалкова и

Приказната за вечната борба меѓу доброто и злото, „Самсон и Далила“ в сабота на сцената на Балетот

Приказната за вечната борба меѓу доброто и злото, „Самсон и Далила“ в сабота на сцената на Балетот

Во сабота, (15 февруари),  со почеток во 20 часот, во Националната опера и балет ќе биде изведена балетската претстава „Самсон и Далила“, на музика на Камиј Сен-Санс. Приказна за страста, заведувањето, предавството и смртта. „Самсон и Далила“ е во кореографија на Роналд Савковиќ (Хрватска),  додека во главните улоги ќе настапат: Александра Мијалкова