притисни ентер »

Претседателот на МД„Илинден“ се сретна со ученците од Голо Брдо кои се школуваат во Охрид
Претседателот на МД„Илинден“ се сретна со ученците од Голо Брдо кои се школуваат во Охрид

Претседателот на МД„Илинден“ се сретна со ученците од Голо Брдо кои се школуваат во Охрид

Тирана,15 февруари 2020 (МИА) – Претседателот на македонско друштво „Илинден” – Тирана, Никола Ѓурѓај, се сретна со ученици Македонци по потекло од Голо Брдо, кои се школуваат во Охрид. На средбата е разговарано за проблемите со кои се соочуват во текот на учењето, за тоа како ги совладуваат наставните единици во училиштата, но и како се интегрираат

ЃУРЃАЈ: Што поголем број деца од Голо Брдо сакаме да се школуваат во Македонија и да бидат квалитетен кадар за Македонците во Албанија

ЃУРЃАЈ: Што поголем број деца од Голо Брдо сакаме да се школуваат во Македонија и да бидат квалитетен кадар за Македонците во Албанија

Претседателот на македонско друштво „Илинден” – Тирана, Никола Ѓурѓај, се сретна со ученици Македонци по потекло од Голо Брдо, кои се школуваат во Охрид. На средбата е разговарано за проблемите со кои се соочуват во текот на учењето, за тоа како ги совладуваат наставните единици во училиштата, но и како се интегрираат меѓу врсниците во Охрид. Тој

Претседателот на МД„Илинден“ се сретна со ученците од Голо Брдо кои се школуваат во Охрид

Претседателот на МД„Илинден“ се сретна со ученците од Голо Брдо кои се школуваат во Охрид

Тирана,15 февруари 2020 (МИА) – Претседателот на македонско друштво „Илинден” – Тирана, Никола Ѓурѓај, се сретна со ученици Македонци по потекло од Голо Брдо, кои се школуваат во Охрид. На средбата е разговарано за проблемите со кои се соочуват во текот на учењето, за тоа како ги совладуваат наставните единици во училиштата, но и како се интегрираат

Претседателот на МД„Илинден“ се сретна со ученците од Голо Брдо кои се школуваат во Охрид

Претседателот на МД„Илинден“ се сретна со ученците од Голо Брдо кои се школуваат во Охрид

– Претседателот на македонско друштво „Илинден” – Тирана, Никола Ѓурѓај, се сретна со ученици Македонци по потекло од Голо Брдо, кои се школуваат во Охрид. На средбата е разговарано за проблемите со кои се соочуват во текот на учењето, за тоа како ги совладуваат наставните единици во училиштата, но и како се интегрираат меѓу врсниците во Охрид. Тој

Претседателот на Македонско друштво “Илинден”-Тирана имаше средба со ученици Македонци од Голо Брдо што учат во Охрид

Претседателот на Македонско друштво “Илинден”-Тирана имаше средба со ученици Македонци од Голо Брдо што учат во Охрид

Претседателот на Македонско друштво “Илинден”-Тирана, Никола Ѓурѓај имаше средба со ученици, етнички Македонци од Голо Брдо што учат во Охрид, со завршено основно образование, во Голо Брдо во се поголем број средното образованието го продолжуваат во татковината Македонија. Некои тука продолжуваат и на факултет а други се запишуваат во Битола, Штип,