притисни ентер »

Украина подготвена да ги врати телата на руските војници во Русија
Украина подготвена да ги врати телата на руските војници во Русија

Украина подготвена да ги врати телата на руските војници во Русија

Украинската војска соопшти дека е подготвена да ги испрати телата на руските војници назад во Русија во согласност со меѓународното право, пренесе Ројтерс. Властите велат дека телата биле натоварени во ладилници по борбите во Киев и регионот Черниговски. – Според нормите на меѓународното хуманитарно право, а Украина строго се придржува до нив, по завршувањето

Украина: Мртвите руски војници ги натоваривме во вагони, поготвени сме да и ги вратиме на Русија

Украина: Мртвите руски војници ги натоваривме во вагони, поготвени сме да и ги вратиме на Русија

Украинската војска војска објави дека ги натоварила телата на руските војници во вагони за ладење и е подготвена да ги испрати во Русија во согласност со меѓународното право, пренесува Ројтерс. Телата на руските војници се по борбите во Киев и регионот Чернихив. „Согласно нормите на меѓународното хуманитарно право, а Украина строго се придржува до

Украина подготвена да ги врати телата на руските војници во Русија

Украина подготвена да ги врати телата на руските војници во Русија

Украинската војска соопшти дека е подготвена да ги испрати телата на руските војници назад во Русија во согласност со меѓународното право, пренесе Ројтерс. Властите велат дека телата биле натоварени во ладилници по борбите во Киев и регионот Черниговски. – Според нормите на меѓународното хуманитарно право, а Украина строго се придржува до нив, по завршувањето

Вагоните со мртви руски војници

Вагоните со мртви руски војници

Ал Џезира објави репортажа за бројните паркирани вагони-ладилници во кои тврди дека украинската војска ги чува телата на загинатите руски војници кои никој не ги побарал да ги подигне. Според украинската војска во војната до сега загинале неверојатни 24.000 руски војници, додека руското министерство за одбрана има идентично неверојатна бројка од само