притисни ентер »

Пораѓај
Пораѓај

Пораѓај

Трпана се пораѓа во болница, вика од болки и му ја стега раката на Трпе. Трпе загрижен и вика: – Трпано, љубов моја, многу ми е жал што мора ова да го трпиш! А Трпана му враќа: – Ма уживај ајде, не си ти крив!