притисни ентер »

ЕБОР и Шпаркасе банка Македонија ќе го зголемат финансирањето на мали и средни фирми

ЕБОР и Шпаркасе банка Македонија ќе го зголемат финансирањето на мали и средни фирми

€10 милиони од ЕБОР, заедно со €1,5 милиони грант од ЕУ, наменети како помош за компаниите во нивното доближување до ЕУ стандардите ЕБОР одобрува кредит во износ од €10 милиони на Шпаркасе банка Македонија, за натамошно кредитирање на македонските МСП. Компаниите ќе добијат и €1,5 милиони грант од ЕУ ИПА, како дел од Програмата за поддршка на конкурентноста

Нови 10 милиони евра за малите и средни претпријатија од ЕБОР

Нови 10 милиони евра за малите и средни претпријатија од ЕБОР

Десет милиони евра од Европската банка за обнова и развој ќе бидат достапни за кредитирање на малите и средните претпријатија во Македонија преку Шпаркасе банка, која е втора македонска банка што се приклучува на оваа иницијатива на ЕБОР. Договорот за реализација е потпишан денеска во Скопје. Средствата се обезбедени од  Програмата за поддршка на конкурентноста

ЕБОР и Шпаркасе банка Македонија ќе го зголемат финансирањето на локалните МСП

ЕБОР и Шпаркасе банка Македонија ќе го зголемат финансирањето на локалните МСП

Шпаркасе Банка Македонија е втората македонска банка која ќе и се приклучи на иницијативата на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) за поттикнување на кредитирањето на малите и средни претпријатија (МСП) во земјата. ЕБПР обезбедува €10 милиони на Шпаркасе банка Македонија, од Програмата за поддршка на конкурентноста за Западен Балкан, која заедно

ЕБОР и Шпаркасе банка Македонија ќе го зголемат финансирањето на локалните МСП

ЕБОР и Шпаркасе банка Македонија ќе го зголемат финансирањето на локалните МСП

Шпаркасе банка Македонија е втората македонска банка која ќе ѝ се приклучи на иницијативата на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) за поттикнување на кредитирањето на малите и средни претпријатија (МСП) во земјата. ЕБПР обезбедува 10 милиони евра на Шпаркасе банка Македонија, од Програмата за поддршка на конкурентноста за Западен Балкан, која

ЕБОР одобрува кредит во износ од €10 милиони на Шпаркасе банка Македонија

ЕБОР одобрува кредит во износ од €10 милиони на Шпаркасе банка Македонија

Шпаркасе Банка Македонија е втората македонска банка која ќе и се приклучи на иницијативата на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) за поттикнување на кредитирањето на малите и средни претпријатија (МСП) во земјата. ЕБПР обезбедува €10 милиони на Шпаркасе банка Македонија, од Програмата за поддршка на конкурентноста за Западен Балкан, која заедно

ЕБОР одобрува кредит во износ од €10 милиони на Шпаркасе банка Македонија

ЕБОР одобрува кредит во износ од €10 милиони на Шпаркасе банка Македонија

Шпаркасе Банка Македонија е втората македонска банка која ќе и се приклучи на иницијативата на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) за поттикнување на кредитирањето на малите и средни претпријатија (МСП) во земјата. ЕБПР обезбедува €10 милиони на Шпаркасе банка Македонија, од Програмата за поддршка на конкурентноста за Западен Балкан, која заедно

Нови 10 милиони евра за малите и средни претпријатија од ЕБОР

Нови 10 милиони евра за малите и средни претпријатија од ЕБОР

Десет милиони евра од Европската банка за обнова и развој ќе бидат достапни за кредитирање на малите и средните претпријатија во Македонија преку Шпаркасе банка, која е втора македонска банка што се приклучува на оваа иницијатива на ЕБОР. Договорот за реализација е потпишан денеска во Скопје. Средствата се обезбедени од Програмата за поддршка на конкурентноста

Нови 10 милиони евра за малите и средни претпријатија од ЕБОР

Нови 10 милиони евра за малите и средни претпријатија од ЕБОР

Десет милиони евра од Европската банка за обнова и развој ќе бидат достапни за кредитирање на малите и средните претпријатија во Македонија преку Шпаркасе банка, која е втора македонска банка што се приклучува на оваа иницијатива на ЕБОР. Договорот за реализација е потпишан денеска во Скопје. Средствата се обезбедени од Програмата за поддршка на конкурентноста

ЕБОР и Шпаркасе банка Македонија ќе го зголемат финансирањето на локалните МСП

ЕБОР и Шпаркасе банка Македонија ќе го зголемат финансирањето на локалните МСП

· ЕБОР одобрува кредит во износ од €10 милиони на Шпаркасе банка Македонија, за натамошно кредитирање на македонските МСП. · Компаниите ќе добијат и € 1,5 милиони грант од ЕУ ИПА, како дел од Програмата за поддршка на конкурентноста за Западен Балкан управувана од ЕБОР. · Најмалку 60% од финансирањето ќе биде инвестирано во проекти на МСП за заштеда