притисни ентер »

Тедрос: Некои земји претераа со реакцијата на омикрон
Тедрос: Некои земји претераа со реакцијата на омикрон

Тедрос: Некои земји претераа со реакцијата на омикрон

„Добро ја разбирам загриженоста на сите земји да ги заштитат своите граѓани од варијантата што сè уште не ја разбираме целосно“, рече шефот на СЗО. „Подеднакво сум загрижен што некои земји-членки воведуваат остри, општи мерки кои не се ниту засновани на докази ниту ефикасни сами по себе и само ќе ги зголемат нееднаквостите“, додаде тој. Првпат забележана

Тедрос: Некои земји претераа со реакцијата на омикрон

Тедрос: Некои земји претераа со реакцијата на омикрон

„Добро ја разбирам загриженоста на сите земји да ги заштитат своите граѓани од варијантата што сè уште не ја разбираме целосно“, рече шефот на СЗО. „Подеднакво сум загрижен што некои земји-членки воведуваат остри, општи мерки кои не се ниту засновани на докази ниту ефикасни сами по себе и само ќе ги зголемат нееднаквостите“, додаде тој. Првпат забележана

Тедрос: Некои земји претераа со реакцијата на омикрон

Тедрос: Некои земји претераа со реакцијата на омикрон

„Добро ја разбирам загриженоста на сите земји да ги заштитат своите граѓани од варијантата што сè уште не ја разбираме целосно“, рече шефот на СЗО. „Подеднакво сум загрижен што некои земји-членки воведуваат остри, општи мерки кои не се ниту засновани на докази ниту ефикасни сами по себе и само ќе ги зголемат нееднаквостите“, додаде тој. Првпат забележана

Тедрос: Мерките не се неопходни, неправедно се казнуваат африканските земји

Тедрос: Мерките не се неопходни, неправедно се казнуваат африканските земји

Шефот на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејесус, изрази загриженост дека некои земји воведуваат општи ограничувања против ширењето на варијантата на коронавирус – омикрон. Тој вели дека мерките не се неопходни и дека неправедно ги казнуваат африканските земји. „ Добро ја разбирам загриженоста на сите земји и потребата да се заштитат нивните граѓани од варијанта

Тедрос: Мерките не се неопходни, неправедно се казнуваат африканските земји

Тедрос: Мерките не се неопходни, неправедно се казнуваат африканските земји

Шефот на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејесус, изрази загриженост дека некои земји воведуваат општи ограничувања против ширењето на варијантата на коронавирус – омикрон. Тој вели дека мерките не се неопходни и дека неправедно ги казнуваат африканските земји. „ Добро ја разбирам загриженоста на сите земји и потребата да се заштитат нивните граѓани од варијанта

СЗО: Некои земји претерано реагираат на омикрон

СЗО: Некои земји претерано реагираат на омикрон

Шефот на Светската здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом Гебрејсус, денеска изрази загриженост поради претераната реакција на некои земји на појавата на варијантата омикрон, велејќи дека наметнатите ограничувања можеби не се неопходни и дека со нив неправедно се казнуваат африканските земји. – Добро ја разбирам загриженоста на сите земји да

СЗО: Некои земји претерано реагираат на омикрон

СЗО: Некои земји претерано реагираат на омикрон

Шефот на Светската здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом Гебрејсус, денеска изрази загриженост поради претераната реакција на некои земји на појавата на варијантата омикрон, велејќи дека наметнатите ограничувања можеби не се неопходни и дека со нив неправедно се казнуваат африканските земји. – Добро ја разбирам загриженоста на сите земји да

Тедрос: Мерките не се неопходни, неправедно се казнуваат африканските земји

Тедрос: Мерките не се неопходни, неправедно се казнуваат африканските земји

Шефот на СЗО, Тедрос Аданом Гебрејесус, изрази загриженост дека некои земји воведуваат општи ограничувања против ширењето на варијантата на коронавирус – омикрон. Тој вели дека мерките не се неопходни и дека неправедно ги казнуваат африканските земји. „Добро ја разбирам загриженоста на сите земји и потребата да се заштитат нивните граѓани од варијанта

Шефот на СЗО предупредува дека некои земји претерано реагираат на омикрон

Шефот на СЗО предупредува дека некои земји претерано реагираат на омикрон

Шефот на Светската здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом Гебрејсус, денеска изрази загриженост поради претераната реакција на некои земји на појавата на варијантата омикрон, велејќи дека наметнатите ограничувања можеби не се неопходни и дека со нив неправедно се казнуваат африканските земји. – Добро ја разбирам загриженоста на сите земји да

Шефот на СЗО предупредува дека некои земји претерано реагираат на омикрон

Шефот на СЗО предупредува дека некои земји претерано реагираат на омикрон

Шефот на Светската здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом Гебрејсус, денеска изрази загриженост поради претераната реакција на некои земји на појавата на варијантата омикрон, велејќи дека наметнатите ограничувања можеби не се неопходни и дека со нив неправедно се казнуваат африканските земји. – Добро ја разбирам загриженоста на сите земји да