притисни ентер »

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани
Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонскиот ПЕН центар изрази длабоко жалење за ненадејната смрт на нивниот истакнат член – македонскиот книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет Данило Коцевски. Оттаму велат дека Коцевски со својот полиграфски талент се вградил во современата македонска книжевност и култура не само како автор на триесетина книги од различни жанрови,

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонскиот ПЕН центар изрази длабоко жалење за ненадејната смрт на нивниот истакнат член – македонскиот книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет Данило Коцевски. Македонскиот ПЕН центар изрази длабоко жалење за ненадејната смрт на нивниот истакнат член – македонскиот книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје

“Данило Коцевски со својот полиграфски талент се вградил во современата македонска книжевност и култура не само како автор на триесетина книги од различни жанрови, туку и како главен уредник на списанието „Разгледи”, неуморен и  долгогодишен хроничар на градот Скопје, директор на „Струшките вечери на поезијата”, еден од иницијаторите за основањето

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Фото: Б. Грданоски Македонскиот ПЕН центар изрази длабоко жалење за ненадејната смрт на нивниот истакнат член – македонскиот книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет Данило Коцевски. Оттаму велат дека Коцевски со својот полиграфски талент се вградил во современата македонска книжевност и култура не само како автор на триесетина

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонскиот ПЕН центар изрази длабоко жалење за ненадејната смрт на нивниот истакнат член – македонскиот книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет Данило Коцевски. Оттаму велат дека Коцевски со својот полиграфски талент се вградил во современата македонска книжевност и култура не само како автор на триесетина книги од различни жанрови,

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонскиот ПЕН центар изрази длабоко жалење за ненадејната смрт на нивниот истакнат член – македонскиот книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет Данило Коцевски. Оттаму велат дека Коцевски со својот полиграфски талент се вградил во современата македонска книжевност и култура не само како автор на триесетина книги од различни жанрови,

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонскиот ПЕН центар изрази длабоко жалење за ненадејната смрт на нивниот истакнат член – македонскиот книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет Данило Коцевски. Оттаму велат дека Коцевски со својот полиграфски талент се вградил во современата македонска книжевност и култура не само како автор на триесетина книги од различни жанрови,

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани Македонскиот ПЕН центар изрази длабоко жалење за ненадејната смрт на нивниот истакнат член – македонскиот книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет Данило Коцевски. Оттаму велат дека Коцевски со својот полиграфски талент се вградил во современата

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонскиот ПЕН центар изрази длабоко жалење за ненадејната смрт на нивниот истакнат член - македонскиот книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет Данило Коцевски. Скопје, 16 септември 2020 (МИА) – Македонскиот ПЕН центар изрази длабоко жалење за ненадејната смрт на нивниот истакнат член – македонскиот книжевен критичар, раскажувач,

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Македонски ПЕН центар: Данило Коцевски беше жива енциклопедија за Скопје и скопјани

Скопје, 16 септември 2020 () – Македонскиот ПЕН центар изрази длабоко жалење за ненадејната смрт на нивниот истакнат член – македонскиот книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет Данило Коцевски. Оттаму велат дека Коцевски со својот полиграфски талент се вградил во современата македонска книжевност и култура не само како автор на