притисни ентер »

Промовирана „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од амбасадорот Милан Јазбец
Промовирана „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од амбасадорот Милан Јазбец

Промовирана „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од амбасадорот Милан Јазбец

Во Домот на култура „Илинден“, во истоимената Општина во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, беше промовирана книгата „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од проф. д-р Милан Јазбец, амбасадор на Република Словенија во нашата земја. За авторот и значењето на оваа книга која што е објавена на македонски, албански и руски

Промовирана книгата ,,Мартин Крпан – дипломат и воин” од Милан Јазбец

Промовирана книгата ,,Мартин Крпан – дипломат и воин” од Милан Јазбец

Во рамки на Литературната манифестација ,,Илинден 2019” денеска беше промовирана книгата ,,Мартин Крпан – дипломат и воин” од проф. д-р Милан Јазбец. Книгата е објавена на македонски, албански и руски јазик а промотивна реч за ова дело одржа професорката Кристина Николовска. Книгата на Јазбец како нова интерпретација на ,,Мартин Крпан” е всушност Крпан

Промовирана „Мартин Крпан-дипломат и воин” од амбасадорот Милан Јазбец

Промовирана „Мартин Крпан-дипломат и воин” од амбасадорот Милан Јазбец

– Во Домот на култура „Илинден”, во истоимената Општина во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019″, беше промовирана книгата „Мартин Крпан-дипломат и воин” од проф. д-р Милан Јазбец, амбасадор на Република Словенија во нашата земја. За авторот и значењето на оваа книга која што е објавена на македонски, албански и руски

Промовирана „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од амбасадорот Милан Јазбец

Промовирана „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од амбасадорот Милан Јазбец

Во Домот на култура „Илинден“, во истоимената Општина во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, беше промовирана книгата „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од проф. д-р Милан Јазбец, амбасадор на Република Словенија во нашата земја. За авторот и значењето на оваа книга која што е објавена на македонски, албански и руски

Промовирана „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од амбасадорот Милан Јазбец

Промовирана „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од амбасадорот Милан Јазбец

Во Домот на култура „Илинден“, во истоимената Општина во рамките на јубилејната 20-та Литературна манифестација „Илинден 2019“, беше промовирана книгата „Мартин Крпан-дипломат и воин“ од проф. д-р Милан Јазбец, амбасадор на Република Словенија во нашата земја. Скопје, 17 мај 2019 (МИА) – Во Домот на култура „Илинден“, во истоимената Општина во рамките