притисни ентер »

Јашари и Јанош – новите жители на зоолошката градина
Јашари и Јанош – новите жители на зоолошката градина

Јашари и Јанош – новите жители на зоолошката градина

Зебрите Јашари и Јанош се новите жители на зоолошката градина во Скопје. На оваа тема во Отвореното Студио 1 се вклучи Тина Мицковска задолжена за Пи ар службата на зоолошката. -Едната зебра е од Чешка, а другата од Словенија. Јанош е постариот и има година ипол, Јашари е бебе има 9 месеци. Тој е многу мал, сака да се гали, да има контакт со вработени,

Директорите на Зоолошките градини во Скопје и Белград договорија плодна соработка

Директорите на Зоолошките градини во Скопје и Белград договорија плодна соработка

Директорот на ЗОО Белград- "Врт добре наде", Србољуб Алексиќ во работна посета на ЗОО Скопје. Со директорот на Зоолошка градина Скопје, Ѓорѓи Галетановски договорија плодна соработка и во иднина, како и меѓусебно помагање и споделување на искуства во изградба на нови живеалишта и нега на животните. Господинот Алексиќ денеска ќе го види и живеалиштето

Две нови зебри пристигнаа во ЗОО: Јашари сака да се гали, Јанош е погорделив!

Две нови зебри пристигнаа во ЗОО: Јашари сака да се гали, Јанош е погорделив!

Зоолошката градина во Скопје доби нови жители, две зебри. Јашари имал девет месеци и доаѓа од Чешка, додека пак Јанош е стар година и пол и доаѓа од Словенија. Тина Мицковска, портпарол на ЗОО Скопје и активист за првата на животните вели дека веднаш се забележува карактерот на зебрите и додека малиот Јашари уште по пристигнувањето сакал да се гали,

Радост за посетителите на Зоолошката – Се поднови со два нови члена

Радост за посетителите на Зоолошката – Се поднови со два нови члена

Скопската зоолошка се збогати со два нови члена. Зебрите мажјаци се од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Ќе бидат вистинска радост за посетителите.

Радост за посетителите на Зоолошката - Се поднови со два нови члена

Радост за посетителите на Зоолошката - Се поднови со два нови члена

Скопската зоолошка се збогати со два нови члена. Зебрите мажјаци се од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Ќе бидат вистинска радост за посетителите.

Пристигнаа нови животни во Скопје ЗОО

Пристигнаа нови животни во Скопје ЗОО

Пристигнаа новите животни во Скопје ЗОО. Зебрите мажјаци се од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Првите 20 дена ќе бидат во карантин и изолација. Веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија и првите контакти на доверба со вработените,

Зебрите Јанош и Јашари  –  најнови жители на Зоолошката градина во Скопје

Зебрите Јанош и Јашари – најнови жители на Зоолошката градина во Скопје

Зебрите  Јанош и Јашари (мажјаци од Чешка и Словенија) се најновите жители на скопската зоолошка градина. -Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Првите 20 денови ќе бидат во карантин и изолација. Веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија и првите контакти на доверба со вработените

Зебрите Јанош и Јашари стигнаа во скопската Зоолошка

Зебрите Јанош и Јашари стигнаа во скопската Зоолошка

Две зебри денеска стигнаа во скопската Зоолошка градина. Двете зебри, мажјаци се стари една година. Јанош е донација од зоолошката во Словенија, а Јашари од Чешка. „Зебрите веднаш се прилагодија на условите и скопските температури и се зближија со Зоо негувателите кои ќе се грижат за нив. Првите 20 дена ќе бидат во карантин, а потоа ќе може да ги видат

Пристигнаа нови животни во Скопје ЗОО

Пристигнаа нови животни во Скопје ЗОО

Пристигнаа новите другарчиња во Скопје ЗОО. Зебрите мажјаци се од Чешка и Словенија, нивните имиња се Јанош и Јашари. Зебрата Јанош има 18 месеци, додека Јашари е помлад и има 9 месеци. Првите 20 дена ќе бидат во карантин и изолација. Веднаш се приспособија на условите и скопската температура, а веќе ги остварија и првите контакти на доверба со вработените