притисни ентер »

Барбадос е првата држава која по 30 години ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република
Барбадос е првата држава која по 30 години ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република

Барбадос е првата држава која по 30 години ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република

Британската колонија Барбадос следната недела ќе ја отфрли кралицата Елизабета Втора како шефица на државата и ќе ги раскине преостанатите империјални врски со Британија. Ова се случува речиси 400 години откако првите англиски бродови пристигнале на карипскиот остров. Барбадос е првата држава која ја отфрла власта на британската круна, откако Маврициус

Барбадос е првата држава која по 30 години ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република

Барбадос е првата држава која по 30 години ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република

Британската колонија Барбадос следната недела ќе ја отфрли кралицата Елизабета Втора како шефица на државата и ќе ги раскине преостанатите империјални врски со Британија. Ова се случува речиси 400 години откако првите англиски бродови пристигнале на карипскиот остров. Барбадос е првата држава која ја отфрла власта на британската круна, откако Маврициус

Барбадос е првата држава која по 30 години ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република

Барбадос е првата држава која по 30 години ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република

Британската колонија Барбадос следната недела ќе ја отфрли кралицата Елизабета Втора како шефица на државата и ќе ги раскине преостанатите империјални врски со Британија. Ова се случува речиси 400 години откако првите англиски бродови пристигнале на карипскиот остров. Барбадос е првата држава која ја отфрла власта на британската круна, откако Маврициус

Барбадос е првата држава по 30 години која ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република

Барбадос е првата држава по 30 години која ќе ја отфрли кралицата и ќе стане република

Бившата британска колонија Барбадос следната недела ќе ја отфрли кралицата Елизабета Втора како шефица на државата, раскинувајќи ги преостанатите империјални врски со Британија, речиси 400 години откако првите англиски бродови пристигнале на карипскиот остров. Покрај Барбадос, Елизабета Втора е кралица на уште 15 држави, вклучувајќи ги Австралија,

Уште една независна држава ќе се појави на светската мапа

Уште една независна држава ќе се појави на светската мапа

Поранешната британска колонија Барбадос следната недела и формално ќе ја отфрли својата поврзаност со британската круна, а Елизабета Втора повеќе нема да биде шеф на државата на островската држава. Така, земјата трајно ќе ги прекине сите врски со Обединетото Кралство речиси 400 години по пристигнувањето на првиот британски брод на карипскиот остров

Барбадос ги отфрла кралицата и колонијалното минато и станува република

Барбадос ги отфрла кралицата и колонијалното минато и станува република

Бившата британска колонија Барбадос следната недела ќе ја отфрли кралицата Елизабета Втора како шефица на државата, раскинувајќи ги преостанатите империјални врски со Британија, речиси 400 години откако првите англиски бродови пристигнале на карипскиот остров. Покрај Барбадос, Елизабета Втора е кралица на уште 15 држави, вклучувајќи ги Австралија,