притисни ентер »

Без договор заврши средбата Заев – Ахмети во Собранието
Без договор заврши средбата Заев – Ахмети во Собранието

Без договор заврши средбата Заев – Ахмети во Собранието

Двајцата лидери по разговорите кои траеја речиси два часа не кажаа која е причината зошто вечерва не е постигнат договор на средбата која се случи без никаква претходна најава. Деталите од оваа рунда разговори ни ги пренесува колегата Лука Андреев.

Ахмети: Колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор

Ахмети: Колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети по средбата со лидерот на СДСМ, Зоран Заев, посочи дека колку што се блиску, толку се и далеку двете партии од договор за коалицирање. Ахмети пред новинарите кажа дека ќе бара поддршка од албанските партии за идејата премиер на државата да биде Албанец. Запрашан дали ДУИ би прифатила премиер да биде Македонец, Ахмети не одговори

Ахмети: Колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор

Ахмети: Колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети, по средбата со лидерот на СДСМ, Зоран Заев, посочи дека колку што се блиску, толку се и далеку двете партии од договор за коалицирање. Ахмети пред новинарите кажа дека ќе бара поддршка од албанските партии за идејата премиер на државата да биде Албанец. Запрашан дали ДУИ би прифатила премиер да биде Македонец, Ахмети не

Ахмети: Колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор

Ахмети: Колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети по средбата со лидерот на СДСМ, Зоран Заев, посочи дека колку што се блиску, толку се и далеку двете партии од договор за коалицирање. Ахмети пред новинарите кажа дека ќе бара поддршка од албанските партии за идејата премиер на државата да биде Албанец. Запрашан дали ДУИ би прифатила премиер да биде Македонец, Ахмети не одговори

Ахмети: Колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор

Ахмети: Колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети по средбата со лидерот на СДСМ, Зоран Заев, посочи дека колку што се блиску, толку се и далеку двете партии од договор за коалицирање. Ахмети пред новинарите кажа дека ќе бара поддршка од албанските партии за идејата премиер на државата да биде Албанец. Запрашан дали ДУИ би прифатила премиер да биде Македонец, Ахмети не одговори

Ахмети: Ќе зависи од волјата на двете страни за да имаме позитивен епилог

Ахмети: Ќе зависи од волјата на двете страни за да имаме позитивен епилог

– Јас не сакам да ги оптоварувам преговорите и не сакам последниот збор да го кажам. Ние инвестираме во прашањето за Албанците, во добра насока сме и готови сме ова да ги направиме за државата затоа што придобивка ќе има стабилноста на државата, приближувањето на заедниците, сакаме и сме подготвени ова да го направиме за државата, истакна Ахмети. Тој

Ахмети по средбата со Заев: Колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор

Ахмети по средбата со Заев: Колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети по средбата со лидерот на СДСМ, Зоран Заев, посочи дека колку што се блиску, толку се и далеку двете партии од договор за коалицирање. Ахмети пред новинарите кажа дека ќе бара поддршка од албанските партии за идејата премиер на државата да биде Албанец. Запрашан дали ДУИ би прифатила премиер да биде Македонец, Ахмети не одговори

Ахмети: Го информирав Мицкоски дека започнаа преговори меѓу ДУИ и СДСМ

Ахмети: Го информирав Мицкоски дека започнаа преговори меѓу ДУИ и СДСМ

Лидерот на Демократската унија за интеграција Али Ахмети, денеска, по средбата со претседателот на СДСМ Зоран Заев во Собранието истакна дека разговарале околу платформите за да ги доближат ставовивте, нагласувајќи дека ќе зависи од волјата на двете страни за да се постигне позитивен епилог во полза на државата. – Јас не сакам да ги оптоварувам преговорите

Вечерен преглед на вести: Заев – жалам што не можеме денеска да соопштиме дека има договор, Ахмети – колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор за Влада…

Вечерен преглед на вести: Заев – жалам што не можеме денеска да соопштиме дека има договор, Ахмети – колку што сме блиску, толку сме и далеку од договор за Влада…

ЗАЕВ по средбата со Ахмети: Жалам што не можеме денеска да соопштиме дека има договор. ЗАЕВ : Притисок е поканата на Ахмети за средба со албанските партии, но сакам да дадам шанса на преговорите. ЛИДЕРОТ на ДУИ, Али Ахмети по средбата со лидерот на СДСМ, Зоран Заев, посочи дека колку што се блиску, толку се и далеку двете партии од договор за коалицирање

Ахмети: Ќе зависи од волјата на двете страни за да имаме позитивен епилог во полза на државата

Ахмети: Ќе зависи од волјата на двете страни за да имаме позитивен епилог во полза на државата

Лидерот на Демократската унија за интеграција Али Ахмети, денеска, по средбата со претседателот на СДСМ Зоран Заев во Собранието истакна дека разговарале околу платформите за да ги доближат ставовивте, нагласувајќи дека ќе зависи од волјата на двете страни за да се постигне позитивен епилог во полза на државата. – Јас не сакам да ги оптоварувам преговорите