притисни ентер »

Студија открива уште колку кислород ќе имаме на планетава
Студија открива уште колку кислород ќе имаме на планетава

Студија открива уште колку кислород ќе имаме на планетава

Целиот кислород на Земјата веројатно ќе исчезне во наредните милијарда години, што според претпоставките на научниците значи смрт речиси за повеќето живи суштества на планетата, е наведено во студијата која… Текстот Студија открива уште колку кислород ќе имаме на планетава е превземен од USB.mk . The post Студија открива уште колку кислород ќе имаме

Студија открива уште колку кислород ќе имаме на планетава

Студија открива уште колку кислород ќе имаме на планетава

Целиот кислород на Земјата веројатно ќе исчезне во наредните милијарда години, што според претпоставките на научниците значи смрт речиси за повеќето живи суштества на планетата, е наведено во студијата која е објавена во списанието Nature Geoscience. Но, и покрај налозите кои наговестуваат колку кислород ќе има во нашата атмосфера и понатаму не е сигурно

Падот на нивото на кислород ќе ги задуши повеќето животи на Земјата за милијарда години

Падот на нивото на кислород ќе ги задуши повеќето животи на Земјата за милијарда години

ЗЕМЈАТА не била секогаш планета богата со кислород и животот кој цвета благодарение на него. Во новата студија објавена во списанието „Nature Geoscience“, научниците предвидуваат дека нивото на кислород ќе почне да опаѓа во одреден момент во иднина, така што нашата планета повторно ќе стане богата со метан и сиромашна со кислород, како што беше во