притисни ентер »

Ќе има ли економски придобивки од Договорот од Преспа?

Ќе има ли економски придобивки од Договорот од Преспа?

Алтернативниот министер за надворешни работи на Грција, Јоргос Катругалос на денешниот брифинг со новинарите,  рече дека Договорот од Преспа е корисен и за двете земји и со помош на европските програми ќе донесе и економски придобивки. Вели дека тој е национално корисен за нас и заемно корисен и за двете земји. „Во областа на моите надлежности, економската

Атина сака добри односи со Русија, но не прифаќа кршење на меѓународното право

Атина сака добри односи со Русија, но не прифаќа кршење на меѓународното право

Грција е посветена на добрите односи со Русија, но не може да толертира прекршување на меѓународното право, сметаат алтернативниот министер за надворешни работи и алтернативниот министер за одбрана на Грција. Јоргос Катругалос на денешниот брифинг со новинарите, Фотис Кувелис во интервју за грчкото радио “247” изразија идентични ставови за протерувањето

Грција сака добри односи со Русија и по протерувањето на двајца дипломати

Грција сака добри односи со Русија и по протерувањето на двајца дипломати

Грчкиот алтернативен министер за надворешни работи Јоргос Катругалос изјави дека неговата земја е посветена на добрите односи со Русија, но не може да толерира прекршување на меѓународното право. „Русија ја сметаме за традиционално пријателска земја со која заемно сакаме односите да ги подобриме. Не можевме да не реагираме за нешто за кое сметаме дека

Катругалос: Договорот од Преспа ќе донесе и економски придобивки за двете земји

Катругалос: Договорот од Преспа ќе донесе и економски придобивки за двете земји

Договорот од Преспа е корисен и за двете земји и со помош на европските програми ќе донесе и економски придобивки, вели алтернативниот министер за надворешни работи на Грција, Јоргос Катругалос на денешниот брифинг со новинарите, одговарјќи на прашањето на дописничката на МИА од Атина. – Овој Договор со Северна Македонија, сметаме дека е национално

Катругалос: Договорот од Преспа ќе донесе и економски придобивки

Катругалос: Договорот од Преспа ќе донесе и економски придобивки

Договорот од Преспа е корисен и за двете земји и со помош на европските програми ќе донесе и економски придобивки, вели алтернативниот министер за надворешни работи на Грција, Јоргос Катругалос на денешниот брифинг со новинарите, одговарајќи на прашањето на дописничката на МИА од Атина. – Овој Договор со Северна Македонија, сметаме дека е национално

Атина сака добри односи со Русија, но не прифаќа кршење на меѓународното право

Атина сака добри односи со Русија, но не прифаќа кршење на меѓународното право

Атина, 12 јули 2018 (МИА) - Грција е посветена на добрите односи со Русија, но не може да толертира прекршување на меѓународното право, сметаат алтернативниот министер за надворешни работи и алтернативниот министер за одбрана на Грција. Јоргос Катругалос на денешниот брифинг со новинарите, Фотис Кувелис во интервју за грчкото радио “247” изразија идентични

Катругалос: Договорот од Преспа ќе донесе и економски придобивки за двете земји

Катругалос: Договорот од Преспа ќе донесе и економски придобивки за двете земји

Договорот од Преспа е корисен и за двете земји и со помош на европските програми ќе донесе и економски придобивки, вели алтернативниот министер за надворешни работи на Грција, Јоргос Катругалос на денешниот брифинг со новинарите. – Овој Договор со Северна Македонија, сметаме дека е национално корисен за нас и заемно корисен и за двете земји. Во областа

Договорот од Преспа ќе донесе и економски придобивки

Договорот од Преспа ќе донесе и економски придобивки

Алтернативниот министер за надворешни работи на Грција, Јоргос Катругалос на денешниот брифинг со новинарите изјави дека договорот од Преспа е корисен и за двете земји и со помош на европските програми ќе донесе и економски придобивки. „ Овој Договор со Северна Македонија, сметаме дека е национално корисен за нас и заемно корисен и за двете земји.

Кутругалос: Договорот од Преспа е корисен и за двете земји

Кутругалос: Договорот од Преспа е корисен и за двете земји

Договорот од Преспа е корисен и за двете земји и со помош на европските програми ќе донесе и економски придобивки, вели алтернативниот министер за надворешни работи на Грција, Јоргос Катругалос на денешниот брифинг со новинарите, одговарјќи на прашањето на дописничката на МИА од Атина. - Овој Договор со Северна Македонија, сметаме дека е национално

Катругалос: Договорот од Преспа ќе донесе и економски придобивки за двете земји

Катругалос: Договорот од Преспа ќе донесе и економски придобивки за двете земји

Договорот од Преспа е корисен и за двете земји и со помош на европските програми ќе донесе и економски придобивки, вели алтернативниот министер за надворешни работи на Грција, Јоргос Катругалос на денешниот брифинг со новинарите, одговарјќи на прашањето на дописничката на МИА од Атина. - Овој Договор со Северна Македонија, сметаме дека е национално